Στήριξη γεωργίας από την ΑΤΕ και ρύθμιση χρεών

Αριθμός πρωτ: 6112
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Στήριξη γεωργίας από την ΑΤΕ και ρύθμιση χρεών.

Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για το Νομό Ηρακλείου και στο κεφάλαιο Γεωργία-Κτηνοτροφία αναγράφεται ότι «Η λύση του αγροτικού προβλήματος είναι δική μας εθνική υπόθεση και για την Κρήτη θα προχωρήσουμε στην στήριξη της γεωργίας από την Αγροτική Τράπεζα που πρέπει να βοηθά τους αγρότες και να επαναφέρει στις τάξεις της τους παραδοσιακούς της πελάτες (αγρότες, συνεταιρισμούς). Θα παραμείνει στον έλεγχο του κράτους και θα προβεί σε γενναία ρύθμιση των χρεών των αγροτών με τα «πανωτόκια ».
Τρία χρόνια μετά και «ένα χρόνο» πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές καμιά στήριξη δεν έχει προγραμματισθεί, η ΑΤΕ τεμαχίζεται σε μερίδια και ξεπουλιέται και η ρύθμιση των αγροτικών χρεών με περιορισμένες εξαιρέσεις αποδείχθηκε στην πράξη φενάκη για τους αγρότες αφού μόνο το1/3 απ’ αυτούς επωφελήθηκε των μέτρων της Κυβέρνησης της Ν.Δ. τα οποία ελαχιστοποιήθηκαν ακόμη και μετά την ανακοίνωσή τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να στηρίξουν τη γεωργία πότε και με ποιο τρόπο και αν πρόκειται να ολοκληρώσουν τη ρύθμιση των χρεών όλων των αγροτών σύμφωνα με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης