Στήριξη Μαν.Στρατάκη στο αίτημα για συνέχιση του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο.


6/10/2011

Στήριξη Μαν.Στρατάκη στο αίτημα για συνέχιση του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο.

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με το αίτημα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για αξιολόγηση του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του Δ/ντη του Λυκείου, το τρέχον σχολικό έτος 2011-12, με την πρώτη εφαρμογή του Ν.3966/2011 (Θεσμικό Πλαίσιο για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία), καθορίζεται σε 15 ο αριθμός των υφιστάμενων Πειραματικών Λυκείων που κατόπιν αξιολόγησης θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική αίτηση και φάκελο αξιολόγησης έχουν υποβάλει 18 Λύκεια (Αθήνας: 9, Θεσσαλονίκης: 4, Πάτρας: 2, Ηρακλείου: 1, Ρεθύμνου: 1, και Μυτιλήνης: 1). Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται μέχρι τις 15/10/2011.
Από το 1989 που ιδρύθηκε, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου έχει έντονη και συνεχή εκπαιδευτική, πνευματική και πολιτιστική παρουσία.
Οι διακρίσεις των μαθητών του σε πανελλήνιους μαθητικούς – επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, η πρωτοκαθεδρία του σε ποσοστά επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις μεταξύ των σχολειών του νομού, η συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πεδίο της εκπαιδευτικής έρευνας και της πρακτικής άσκησης φοιτητών, καθώς και τα αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, το έχουν καταξιώσει στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ως εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κανονικότητα και σταθερότητα της σχολικής ζωής των μαθητών.
Ως μέλη της τοπικής κοινωνίας θεωρούμε ότι το σχολείο μας πρέπει να συνεχίσει την προσφορά του σε μία μεγαλούπολη, έδρα της Περιφέρειας Κρήτης, που χαρακτηρίζεται από έντονη πνευματική κίνηση και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
“Ζητάμε, λοιπόν, τη διασφάλιση μιας αντικειμενικής και αξιοκρατικής κρίσης κατά τη σχετική διαδικασία”, καταλήγει η επιστολή του Δ/ντη του Πειραματικού Λυκείου, που κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.