Στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης

Αριθμός πρωτ: 3034
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης.

Ανοχύρωτα εξακολουθούν να είναι τα νοσοκομεία του νομού Ηρακλείου εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης.
Συγκεκριμένα, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που έχει δυναμικότητα 500 κλινών, υπάρχουν μόλις 8 κρεβάτια ΜΕΘ και 3 κρεβάτια Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), δυναμικότητας 700 κλινών υπάρχουν μόλις 11 κρεβάτια ΜΕΘ.
Επειδή, όμως, οι αυξανόμενες ανάγκες σε κρεβάτια, ιδιαίτερα ενόψει του φθινοπώρου και της νέας γρίπης, καθιστούν αναγκαια την προσθήκη περισσότερων κρεβατιών ΜΕΘ.
Επειδή, οι ΜΕΘ είναι ανάγκη να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Επειδή, στην Απάντηση στην 16406/18-3-09 Ερώτησή μου, αναφέρεται ότι θα γίνει στελέχωση των ΜΕΘ εντός του έτους και παρόλο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο χρόνος δεν έχει γίνει τίποτα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα προκειμένου να αυξήσει αλλά και να στελεχώσει πλήρως τις κλίνες των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης