Στελέχωση Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Αριθμός πρωτ: 500
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ : Στελέχωση Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Οι πρόσφατες μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές και η αδυναμία των μηχανισμών καταστολής να αποτρέψουν τις καταστροφές και τα τραγικά περιστατικά αναδεικνύουν την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Η ανάγκη στελέχωσης τους έχει ξεχαστεί από την Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να υστερεί ο σχεδιασμός και κυρίως να μην υπάρχει σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αποτρέπονται οι καταστροφικές συνέπειες.
Επειδή στόχος πρέπει να είναι η πρόληψη, ώστε να διευκολύνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες πυρόσβεσης.
Επειδή, όπως είναι γνωστό, οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, εφόσον στελεχωθούν σωστά, μπορούν να υπηρετήσουν αποτελεσματικά αυτόν τον στόχο και να συμβάλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, αφού θα υπάρχει σωστός σχεδιασμός.
Επειδή στις περισσότερες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως και του Ηρακλείου, ο αριθμός των διαθέσιμων υπαλλήλων είναι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αρκετά περιορισμένος,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να εγκρίνουν την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, προκειμένου να αναβαθμιστούν για να μπορούν να επιτελέσουν περισσότερο αποτελεσματικά το ρόλο τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης