Στη Βουλή από τον Μαν.Στρατάκη η επιστολή του ΕΚΗ για τους ανασφάλιστους ανέργους.31/1/2012

Στη Βουλή από τον Μαν.Στρατάκη η επιστολή του ΕΚΗ για τους ανασφάλιστους ανέργους.

Αναφορά προς τον Υπ.Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης σχετικά με το αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για το σημαντικό ζήτημα των ανασφάλιστων ανέργων.
Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή του ΕΚΗ, η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε επίπεδο που προκαλεί πανικό. Σήμερα 1.000.000 άνεργοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι αυτοκτονίες όλο και πληθαίνουν, οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά και η κοινωνική συνοχή καταρρέει.
Πολλοί από τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν έρθει σε απόγνωση και αυτό γιατί δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη πράγματα που παρέχονται σε κάθε πολιτισμένο κράτος, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στερώντας τους τα αυτονόητα όπως η “ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”.
“Καλούμε την Ελληνική Βουλή να σταθεί τουλάχιστον σε αυτό το πρόβλημα και να δώσει λύση σε όλους τους ανέργους, που έχουν μείνει ανασφάλιστοι γιατί δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια ανάσα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και στα παιδιά τους”, καταλήγει η επιστολή του Εργατικού Κέντρου που κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.