Στη Βουλή από τον Μ.Στρατάκη τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου.


2/2/2012

Στη Βουλή από τον Μ.Στρατάκη τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου.

Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου (ΕΑΥΝΗ) για την προκήρυξη συμπληρωματικών κενών οργανικών θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις, αλλά και για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων Αερολιμένα και Χερσονήσου το επόμενο εξάμηνο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή της ΕΑΥΝΗ, έχει προκαλέσει προβληματισμό και αγανάκτηση η προκήρυξη 6 συνολικά κενών οργανικών θέσεων για να καλυφθούν κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, από άλλες Αστυνομικές Δ/νσεις.
Η υπάρχουσα δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου υπολείπεται κατά 182 αστυνομικούς όλων των βαθμών της ιεραρχίας της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης, καθώς σήμερα υπηρετούν συνολικά 528 αστυνομικοί και 18 ειδικοί φρουροί, ενώ η προβλεπόμενη οργανική δύναμη ανέρχεται σε 707 αστυνομικούς και 21 ειδικούς φρουρούς.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα λειτούργησαν δύο νέες υπηρεσίες, το Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου και η Υπηρεσία Τροχαίας Βόρειου Ανατολικού Οδικού Άξονα, οι οποίες στελεχώθηκαν κατά κύριο λόγο από προσωπικό της Αστ.Δ/νσης Ηρακλείου.
Το αστυνομικό προσωπικό αλλά και οι τοπικοί φορείς και πολίτες εκφράζουν καθημερινά την αγωνία τους για το υπαρκτό πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που δημιουργεί όχι μόνον προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους, αλλά και στην μη εμπέδωση κλίματος ασφαλείας λόγω της καθημερινής μικροεγκληματικότητας που βιώνουν.
Η αύξηση του κύριου προϊόντος μας, δηλαδή του τουρισμού, κυμάνθηκε κατά το προηγούμενο έτος σε ποσοστό αύξησης κατά 12% σε σχέση με το 2010 και η εκτίμηση των τουριστικών φορέων για ανάλογη κίνηση και κατά το τρέχον έτος, επιβάλλει άμεσα να εκδηλώσετε ενέργειες ώστε να ενισχυθεί τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, κύρια πύλη εισόδου των τουριστών στο νησί μας, όσο και των Υπηρεσιών που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές, η οποία εξ’ ανάγκης δεν μπορεί να γίνει από το ελλειμματικό προσωπικό της Δ/νσης Ηρακλείου.
“Για τους λόγους αυτούς:
– Να επανεξεταστεί η απόφαση και να προκηρυχθεί συμπληρωματικά ανάλογος αριθμός κενών οργανικών θέσεων προς πλήρωση κατά τις τακτικές μεταθέσεις, σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες του νομού Ηρακλείου.
– Να ενισχυθούν με αποσπάσεις προσωπικού από άλλες Αστυνομικές Δ/νσεις και για χρονικό διάστημα 6 μηνών το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ως κύριους αποδέκτες της τουριστικής κίνησης”,
καταλήγει η επιστολή της Ένωσης Αστ.Υπαλλήλων Ηρακλείου που κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.