Στη Βουλή η επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου.26/1/2012

Στη Βουλή η επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου.
Αναφορά από τον Μαν.Στρατάκη.

Ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης την επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ.Καλογεράκη σχετικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ στο Αρκαλοχώρι.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δήμου Μινώα, το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου καθημερινά διεκπεραιώνει ένα μεγάλο όγκο συναλλαγών των πολιτών, εξυπηρετώντας την ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή μας, στην οποία δραστηριοποιείται ένας υψηλός αριθμός επιχειρήσεων, με πλήθος ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Μάλιστα, στα πλαίσια της αναπτυξιακής προοπτικής του ∆ήμου και ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου στην περιοχή, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών από το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου πρόκειται να σημειώσουν ραγδαία αύξηση.
Με βάση τα παραπάνω το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, που εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ασφαλισμένους ετησίως, όχι απλά δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά αντίθετα είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί σε Υποκατάστημα. Με τον τρόπο αυτό θα προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους πολίτες.
Η ∆ημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης ή υποβάθμισης του παραρτήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, που εξυπηρετεί όχι μόνο δημότες μας, αλλά και δημότες των ∆ήμων Βιάννου και Αρχανών – Αστερουσίων.
Η παραμονή του παραρτήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου είναι αναγκαία και απαραίτητη, αφού παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να υποχρεώνονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού Καταστήματος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες και το πεπαλαιωμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ενδεικτικά η απόσταση της πόλης του Ηρακλείου από τη Βιάννο είναι 60χλμ. και από το Αρκαλοχώρι είναι 40χλμ.
“Με γνώμονα την πολιτική βούληση αποκέντρωσης δομών και υπηρεσιών για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης και της καθημερινότητας του πολίτη, ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια και σκέψη που θα υποστελεχώνει υπηρεσίες από την ύπαιθρο και τους κατοίκους της, προκαλώντας τους οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία προκειμένου να εξυπηρετηθούν”, καταλήγει η επιστολή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.