Στη Βουλή η επιστολή του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου για τη λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος


26/9/2011

Στη Βουλή η επιστολή του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου για τη λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος.

Στη Βουλή έφερε με Αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, την επιστολή του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Τμήμα, λόγω ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στο μηχάνημα εξέτασης των ασθενών.
Αποτέλεσμα του παραπάνω προβλήματος είναι, οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, επιβαρύνοντας οικονομικά τον προϋπολογισμό τους, με το κόστος της εξέτασης αλλά και της μεταφοράς τους προς αυτά.
Είναι κατανοητό ότι, η επαναλειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, θα ανακουφίσει και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, ιδιαιτέρα τούτες τις ημέρες που όλοι καταβάλουμε καθημερινά τεράστιες προσπάθειες στήριξης του κρατικού ταμείου λόγω οικονομικής κρίσης.
“Παρακαλούμε για την άμεση επαναλειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος, ούτως ώστε οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν τουλάχιστον την δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη που δικαιούνται”, καταλήγει η επιστολή του Συλλόγου Φίλων ΚΥ Αρκαλοχωρίου που κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.