Στη Βουλή το ψήφισμα των “Φίλων του Λουξεμβούργου στην Κρήτη” υπέρ του ENISA και της έδρας του το Ηράκλειο.


27/1/2012

Στη Βουλή το ψήφισμα των “Φίλων του Λουξεμβούργου στην Κρήτη” υπέρ του ENISA και της έδρας του το Ηράκλειο.

Ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εξωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης το ψήφισμα του Συλλόγου “Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη” για τον ENISA.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη», εκφράζει την απόλυτη υποστήριξή του:
-Στην ύπαρξη και ενίσχυση του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών, ENISA», στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Οικοδόμησης.
-Στην έδρα του το Ηράκλειο και την Κρήτη, μια Ευρωπαϊκή Ελληνική Νησιωτική Περιφέρεια, στα πλαίσια της συνοχής και της ισόρροπης ανάπτυξης της Νησιωτικής και της Ηπειρωτικής Ευρώπης.
-Χαιρετίζει το Λαό του Ηρακλείου και της Κρήτης για την αμέριστη υποστήριξή του στον ENISA και στους εργαζόμενούς του, ως απόδειξη της προσήλωσής του στην Ευρώπη των αξιών και των αρχών για την υπεράσπιση των οποίων έχει προσφέρει ποταμούς αίματος, δακρύων και έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και καταστροφές.
-Χαιρετίζει την Αιρετή Περιφέρεια και τον Αιρετό Περιφερειάρχη για την ενεργή υποστήριξή του στην εύρυθμη λειτουργία του ENISA και την έδρα του στην πόλη του Ηρακλείου, της Ευρωπαϊκής Ελληνικής Νησιωτικής Ευρώπης, που είναι η Κρήτη.
-Χαιρετίζει το ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την αμέριστη συμπαράστασή του, υλική και ηθική, στην εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και των Εργαζομένων του, ως απόδειξη της πίστης και της δέσμευσης των Ανωτάτων αυτών Ιδρυμάτων, για την Ευρώπη της Επιστήμης, της Έρευνας και της Αριστείας και του σημαντικού ρόλου που μπορεί να παίξει στην προσπάθεια αυτή, η Ευρωπαϊκή Ελληνική Νησιωτική μας Περιφέρεια, η Κρήτη, εξ αιτίας της ζωτικής για την Ευρώπη και την Μεσόγειο γεω-στρατηγική της θέσης.
-Χαιρετίζει την Ελληνική Πολιτεία και τους διαδοχικούς εκπροσώπους της, για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στη δημιουργία του Οργανισμού, στον ορισμό του Ηρακλείου της Κρήτης ως έδρα του και για τις προσπάθειες που κατέβαλε και που θεωρεί αυτονόητο ότι θα συνεχίσει να καταβάλει, παρά τις δύσκολες συγκυρίες , για την εδραίωση του Οργανισμού και της Έδρας.
-Διαβεβαιώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον ENISA και την Έδρα του στο Ηράκλειο της Κρήτης, ως απόδειξη της προσήλωσής του στις αξίες και στις αρχές της Ευρώπης που οραματίστηκαν οι Ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και βάσει των οποίων οικοδομήθηκε και θα πρέπει να συνεχίσει να οικοδομείται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Υπενθυμίζει ότι η ίδρυση και η λειτουργία του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη», ήλθε ως απάντηση στη αμοιβαία φιλία των Λαών της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και της προσήλωσής τους στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση, μέσα από την ανάπτυξη της φιλίας, του αλληλοσεβασμού, της αλληλοκατανόησης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της κοινής δράσης για την πρόοδο, την ευημερία, την ειρήνη και την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής οικοδόμησης.
-Καλεί λαό, εκπροσώπους αιρετούς και μη, εθνικών και περιφερειακών, πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πνευματικών φορέων και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Κρήτης και της Ελλάδας να στηρίξουν και να υπερασπιστούν την ευθύνη και το δικαίωμα για μια ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπειρωτικής και της Νησιωτικής Ευρώπης, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.