Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσανατολίζονται να προσφύγουν οι ελαιουργοί του Νομού Ηρακλείου προκειμένου να πάψουν να αποτελούν εισπρακτικό μηχανισμό για τη δακοκτονία

Αριθμός πρωτ: 8420
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσανατολίζονται να προσφύγουν οι ελαιουργοί του Νομού Ηρακλείου προκειμένου να πάψουν να αποτελούν εισπρακτικό μηχανισμό για τη δακοκτονία.

Ο Σύνδεσμος Ελαιουργών Νομού Ηρακλείου στην επικείμενη γενική συνέλευση αναμένεται να αποφασίσει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για την ανάθεση σ’ αυτούς της είσπραξης εισφοράς δακοκτονίας από τους ελαιοπαραγωγούς.
Επειδή όπως τονίζεται από τους εκπροσώπους των ελαιουργών, οι μέχρι τώρα προσπάθειές τους έχουν αποβεί άκαρπες, καθώς από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν δίνεται λύση στην άδικη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, επιβάρυνση που υφίστανται οι ελαιουργοί σχετικά με την είσπραξη του 2% επί της τιμής της παλιάς αποθεματοποίησης του ελαιολάδου, δηλαδή 3 λεπτά ανά κιλό.
Επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύπτει αυτή την ανάθεση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα των ελαιουργών για απαλλαγή τους από την υποχρέωση είσπραξης της εισφοράς για τη δακοκτονία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης