Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Μ.Στρατάκη για την ανεπάρκεια δομών και λειτουργιών ψυχικής υγείας στην Κρήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 Ιουλίου 2008

Τις ελλείψεις των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για την προστασία και θεραπεία ανθρώπων που την έχουν ανάγκη στο Νομό Ηρακλείου, αλλά και την Κρήτη γενικότερα επεσήμανε ο Βουλευτής Μανόλης Σοφ. Στρατάκης κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης «Ανεπάρκεια Δομών και Λειτουργιών Ψυχικής Υγείας στην Κρήτη» στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Στρατάκης, με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία στο Νομό Ηρακλείου τόνισε την ανάγκη συμπλήρωσης και επέκτασης του προγράμματος αποασυλοποίησης, προκειμένου να παρέχονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους ψυχικά ασθενείς.
Όπως επεσήμανε, με επανειλημμένες Ερωτήσεις του τη Βουλή είχε θέσει το σοβαρό ζήτημα της ανεπάρκειας των δομών και λειτουργιών ψυχικής υγείας στην Κρήτη και αν και μεμονωμένο, αλλά ωστόσο πολύ τραγικό το πρόσφατο γεγονός επιβάλει την ολοκληρωμένη και αδιάλειπτη προσπάθεια της Πολιτείας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για τις δομές ψυχικής υγείας που λειτουργούν στο Νομό Ηρακλείου και Χανίων χωρίς να δεσμευτεί για ολοκλήρωση του προγράμματος «Ψυχαργώς», αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις και υποχρηματοδότηση, ωστόσο παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα τραγικό συμβάν.
Ιδιαίτερα δε, ο κ. Στρατάκης στάθηκε στο γεγονός της ασφάλεια όλων των πολιτών, οι οποίοι πολλές φορούν ανησυχούν και αισθάνονται απροστάτευτοι από άτομα ψυχικά ασθενή που χρήζουν βοήθειας, αλλά δεν τους παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα.