Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Μ.Στρατάκη για την κατασκευή του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο (3/12/2010)

Ηράκλειο, 3/12/2010

Το 2011 αρχίζει η κατασκευή του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.

Την διαβεβαίωση ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας μέσα στο 2011 έδωσε στη Βουλή η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ.Χριστοφιλοπούλου.
Προσεκόμισε ακόμα τις αποφάσεις που απαιτούνται για να ενταχθεί το έργο στο κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου, το οποίο θα εγκριθεί την προσεχή εβδομάδα.
Η ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνάσιου και του λύκειου θα γίνει σε οικόπεδο που παραχώρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, ο οποίος με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στα αρμόδια όργανα και το Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνικών της Ε.Ε. για το μέλλον του ENISA, ήθελε να αφαιρέσει τα προσχήματα όσων επικαλούνταν τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πολιτείας τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο να μεταφέρουν την έδρα του Οργανισμού και στη συνέχεια να τον απομακρύνουν από την Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο κ.Στρατάκης αναπτύσσοντας την Ερώτησή του, τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τη λειτουργία του Οργανισμού είναι τεράστια και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήθελαν να έχουν την έδρα του.
Στη συνέχεια, μετά την έκβαση της συζητησης, ο κ.Στρατάκης ενημέρωσε τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Βούγια που βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ώστε στη μετά από λίγο συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Τηλεπικοινωνιών να έχει στη φαρέτρα του και αυτές τις δεσμέυσεις και αποφασεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει των σχετικών διαβουλεύσεων.