Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Μ.Στρατάκη σχετικά με την εμπέδωση κλίματος ασφαλείας στην Κρήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Ιουνίου 2008

Nέες υποσχέσεις έδωσε σε σχέση με την υπογραφή και εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας ο Υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, με θέμα την ανάγκη εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Κρήτη, η οποία κατατέθηκε με αφορμή το νέο συμβάν επίθεσης και τραυματισμού των τριών αστυνομικών στις Μαλάδες, την ώρα που εκείνοι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο κ. Στρατάκης υπογράμμισε την οργή και την αγανάκτηση, τόσο των συγγενών και των φίλων των τραυματισμένων αστυνομικών, όσο και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, για την επανάληψη ενός ακόμη τραγικού περιστατικού, το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στην αδράνεια, καθώς και στη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων και του σχεδιασμού που έχει εδώ και πολλούς μήνες εξαγγελθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Στρατάκης έκανε λόγο για εξαγγελίες και δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση χωρίς αντίκρισμα, αποκλειστικά για επικοινωνιακούς σκοπούς, αφού στην πράξη τίποτα δεν έχει γίνει για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της Κρήτης, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί σε τοπικό επίπεδο η κυριαρχία των κυκλωμάτων που δρουν παράνομα.

Από την πλευρά του, ο κ. Χηνοφώτης εξαπέλυσε επίθεση κατά των συνδικαλιστών αστυνομικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Οι συνδικαλιστές δεν συνδιοικούν την ΕΛΑΣ», ενώ χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα σχετικά με την επιχείρηση στις Μαλάδες, περί εμπλοκής των όπλων, περί ληγμένων εξοπλισμών κ.λ.π., παραπέμποντας στις επίσημες τεχνικές εκθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών.

Ο κ. Στρατάκης, τέλος, ανταπάντησε στον κ. Χηνοφώτη, ο οποίος κατηγόρησε την τοπική κοινωνία για τη μη συμβολή της στην πάταξη της εγκληματικότητας, λέγοντας πως αν δεν εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Κρήτης, μέσω της πρόληψης και της καταστολής της παρανομίας, αλλά και της γρήγορης απονομής της επιβαλλόμενης δικαιοσύνης, εκείνοι δεν μπορούν απροστάτευτοι να στραφούν εναντίον επικίνδυνων κακοποιών.