Συζήτηση Ερώτησης για τον “Θαλασσόκοσμο”

21-1-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζας, κατά τη χθεσινή (20/1) συζήτηση σχετική Ερώτησης του Βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν κατόρθωσε να δώσει πειστικές απαντήσεις, τόσο για τις αδικαιολόγητες οικονομικές διεκδικήσεις της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), από το ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», όπως τις 65 χιλιάδες ευρώ το χρόνο όσο και για την καταβολή ποσοστού από τα εισιτήρια που διατίθενται καθημερινά στους πολίτες, αλλά ούτε και ότι προτίθεται να παραχωρήσει, στην ουσία να ξεπουλήσει, την υπόλοιπη έκταση σε ιδιώτες επικαλούμενος διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο κ. Στρατάκης αντέκρουσε τον Υφυπουργό στα επιχειρήματά του όσον αφορά τη σχέση του ΕΛΚΕΘΕ με το Δημόσιο, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση αλλά για φορέα του Δημοσίου που συμβάλλει στην έρευνα και για αυτό θα έπρεπε να ενισχύεται ως ερευνητικό ίδρυμα.
Κάλεσε τον κ. Υφυπουργό να συλλογιστεί τις αρνητικές προϋποθέσεις που θα έχει η επιβολή εισιτηρίου στα παιδιά και τους μαθητές, τα οποία επισκέπτονται το ενυδρείο, το οποίο λειτουργεί παρέχοντας γνώση και πληροφόρηση.

Επεσήμανε στον Υπουργό ότι η ΚΕΔ επιδιώκει να επιβαρύνει τους Δημόσιους Φορείς και τους πολίτες για να έχει έσοδα, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεκμετάλλευτη την περιουσία του Δημοσίου και ως ερειπωμένη να μπορεί να την ξεπουλά ευκολότερα σε ιδιώτες.