Συζήτηση Ερώτησης Μ.Στρατάκη σχετικά με τις παραλείψεις της Διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου σε βάρος των εργαζομένων

3-2-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Παπαγεωργίου, κατά τη χτεσινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τις παραλείψεις της Διοίκησης του Βενιζελείου Νοσοκομείου σε βάρος εργαζομένων, παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος, ωστόσο απέφυγε τις προφανείς ευθύνες της ίδιας της Κυβέρνησης.

Ο κ. Στρατάκης αντέκρουσε τον Υφυπουργό στα επιχειρήματά του όσον αφορά την επισήμανση ότι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα «λειτουργικές ανάγκες» τονίζοντας ότι μάλλον πρόκειται για σκοπιμότητες οι οποίες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στην ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Κάλεσε τον κ. Υφυπουργό να αναλογιστεί την ευθύνη της Κυβέρνησης για το κλίμα που δημιουργείται από την μη επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, αλλά και τις σοβαρές παραλήψεις με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τέτοιου είδους «λάθη».

Ο κ. Στρατάκης, με αφορμή και τα πρόσφατα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά σε βάρος των αγροτών της Κρήτης επέστησε την ανάγκη αποδοχής των δίκαιων αιτημάτων τους από την Κυβέρνηση και όχι τον παραγκωνισμό ενός ολόκληρου νησιού, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.

Η χρήση βίας σε βάρος των αγροτών και των εκπροσώπων τους που βρισκόταν σε συντεταγμένη πολιτισμένη και ειρηνική διαδήλωση αποδεικνύει τη νοοτροπία της κυβέρνησης και την καταπάτηση συνταγματικών ελευθεριών.