Συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του Μ.Στρατάκη για την αποκατάσταση των ζημιών από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες της 22ας Νοεμβρίου σε Βιάννο και Ζαρό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5 Δεκεμβρίου 2008

Την άμεση ανάγκη κάλυψης των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στα νότια του Νομού Ηρακλείου επεσήμανε ο Βουλευτής Μανόλης Σοφ. Στρατάκης κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης «Αποκατάσταση ζημιών από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες» στην Ολομέλεια της Βουλής στις 4/12/08.

Ο κ. Στρατάκης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ανταποκριθεί στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο αλλά και σε πολλές καλλιέργειες τις περιοχής.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, πολλές από τις ζημιές που προκλήθηκαν οφείλονται σε παραλήψεις της Πολιτείας και σε ημιτελή έργα που υπάρχουν στην περιοχή, όπως είναι η έλλειψη γέφυρας προκειμένου να μην μπαίνουν νερά μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο της Άρβης αλλά και σε σπίτια του οικισμό.

Παρότρυνε τον Υπουργό Εσωτερικών να δεσμευτεί για τη χορήγηση ενίσχυσης, τόσο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, όσο και στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις Βιάννου και Ζαρού για την κάλυψη των ζημιών, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται την Πολιτεία κοντά στα προβλήματα τους όταν αυτά είναι τόσο μεγάλα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε για χορήγηση ενίσχυσης στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από την επόμενη εβδομάδα.