Συνάντηση Μ.Στρατάκη με τον ΥΦΥΠΕΞ της Ταϊβάν κ.Lyushun Shen

Ηράκλειο, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, ήταν προσκεκλημένος στις αρχές της εβδομάδας, στο δείπνο που παρέθεσε η Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της Taiwan, κα Elizabeth Chu, με την ευκαιρία της ανεπίσημης επίσκεψης του Υφυπουργού Eξωτερικων της Δημοκρατιας της Taiwan στην Αθήνα κου Lyushun Shen.

Η συζήτηση περιέλαβε τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με την Taiwan και το ενδιαφέρον τους να φέρουν τουρισμό στην Ελλάδα με τα καινούργια 30 και πλέον Airbus A350 που έχουν προμηθευτεί για αυτό τον σκοπό, αφού το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών είναι αρκετά ελλειμματικό για τη χώρα μας.

Δήλωσε το ενδιαφέρον τους να προμηθευτούν από τη χώρα μας αγροτικά προϊόντα και κυρίως ελαιόλαδο για τα 23 εκατομμύρια κατοίκων της Taiwan.

Όπως, ακόμη, τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, δια μέσω της χώρας του, υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν ελληνικά προϊόντα στο εσωτερικό της λαϊκής Κίνας, αφού είναι οι μόνοι που διαθέτουν 16 λιμάνια-σταθμούς κατά μήκος του κίτρινου ποταμού, σε συνεργασία με τη λαϊκή Κίνα, μετά την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Εξ’αυτού του λόγου έχουν την αποκλειστικότητα για τη μεταφορά προϊόντων στα 800 εκατομμύρια Κινέζων που κατοικούν στο εσωτερικό της χώρας, πέραν των 500 εκατομμυρίων που κατοικούν στην παραλιακή ζώνη της λαϊκής Κίνας.

Ο εμπορικός ακόλουθος αλλά και το σύνολο της αντιπροσωπείας της Taiwan, όπως δηλώθηκε, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για συνεργασία.