Συνέντευξη Μανόλη Στρατάκη στον “Αντίλαλο της Μεσσαράς”


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ»

1. Τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας, που ανακοίνωσε, προ μηνών ο Υπουργός Ανάπτυξης, ήταν ικανά για την αντιμετώπιση της;

Το ότι τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προ μηνών, δεν ήταν ικανά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αποδείχτηκε στην πράξη.
Γεγονός είναι ότι ο πληθωρισμός αυξάνει με ρυθμούς πολύ μεγαλύτερους και απ’ αυτούς που οι επίσημες μετρήσεις φανερώνουν, με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή ο οποίος αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του ακόμη και αν ανήκει στη μεσαία εισοδηματική τάξη.
Η βασική αιτία όλης αυτής της κατάστασης είναι η λειτουργία της αγοράς στα πλαίσια της απελευθέρωσης χωρίς κανόνες από τη μία, αλλά και χωρίς τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού από την άλλη.
Η θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού που κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα διαμόρφωνε ένα καινούργιο πλαίσιο με κανόνες και αρχές, σκόνταψε στις κομματικές επιλογές της ΝΔ, ώστε από Ανεξάρτητη Αρχή έγινε υποχείριο του εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης και αποδυναμώθηκε, αντί να ενισχυθεί για να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση αποτροπής δημιουργίας καρτέλ, τα οποία ακυρώνουν τον υγιή ανταγωνισμό και αυξάνουν την αισχροκέρδεια.
Είναι αλήθεια ότι ελάχιστες από τις πολλές αρμοδιότητες που έχει η Αρχή Ανταγωνισμού, μπορεί να ασκήσει, με αποτέλεσμα η αγορά της χώρας μας να μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι σ’ ένα αδηφάγο περιβάλλον.

2. Ο κόσμος αναρωτιέται για ποιο λόγο, στελέχη της παράταξής σας διαρκώς «λιθοβολούν» την κυβέρνηση για έξαρση της ακρίβειας, την ώρα που δεν έχουμε κατανοήσει τι ακριβώς προτείνετε για την οικονομική ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων;

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε την αδυναμία αλλά και τις σκόπιμες αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί αυτές διαμορφώνουν το αδηφάγο περιβάλλον.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει σειρά μέτρων που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς και κυρίως τον έλεγχο όλων εκείνων των παραμέτρων που επιτρέπουν την ασυδοσία, μέσα από ανεξάρτητους ισχυρούς θεσμούς όπως οι πραγματικά Ανεξάρτητες Αρχές. Αρχές οι οποίες, όμως, θα πρέπει να στελεχωθούν επαρκώς από ικανά στελέχη για να κάνουν ουσιαστικούς ελέγχους και να επιβάλλουν ανάλογες ποινές, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σήμερα.
Για δε την οικονομική ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων, το ΠΑΣΟΚ προτείνει αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης δεν εξασφαλίζεται μόνο με τις οικονομικές παροχές και τα συγκεκριμένα μέτρα που έχει εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ και αφορούν τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, αλλά και τις υπόλοιπες κοινωνικές παροχές που έχει ανάγκη ο σύγχρονος πολίτης, όπως της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας. Σ’ αυτούς δε τους τομείς, η κυβέρνηση, με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις, έχει αυξήσει την ιδιωτική δαπάνη σε μεγάλο βαθμό και έχει διογκώσει την ονομαζόμενη «άσπρη τρύπα» των ελλειμμάτων, με αποτέλεσμα την απαξίωση αυτού καθ’ αυτού του θεσμικού πλαισίου. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένες αλλαγές και αύξηση της δημόσιας δαπάνης.

3. Πώς κρίνετε, συνολικά, την μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, για την ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου; Τι άλλαξε, κατά τη γνώμη σας από το Μάρτιο του 2004, για το Ηράκλειο;

Η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ για την ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου ήταν καταστροφική για τον απλούστατο λόγο ότι βρήκε ένα σχεδιασμό με τροφοδότη υλοποίησης το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και αυτόν το σχεδιασμό τον ακύρωσε με τις επιλογές της.
Η δήθεν απογραφή και η επιτήρηση έφεραν αυτό, που τέσσερα χρόνια μετά διαπιστώνουμε με πολλή σαφήνεια. Έργα για τα οποία είχαν εξασφαλιστεί τα χρήματα να μην έχουν τελειώσει, χρήματα που είχαν εγκριθεί δήθεν να μην υπάρχουν, αλλά να ξαναβρεθούν μετά από τρία χρόνια από το ίδιο πακέτο, όπως αυτά του δρόμου της Μεσσαράς και τέλος να ευελπιστούμε να τελειώσουμε από το τέταρτο πακέτο (ΕΣΠΑ) τα έργα που έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και δύο ή τρία χρόνια.
Υποσχέσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα, έργα σταματημένα, εργολάβοι απλήρωτοι, προθεσμίες και χρονοδιαγράμματα ξεπερασμένα.
Ο νομός Ηρακλείου απ’ αυτή την πολιτική έχει υποστεί συνέπειες που δεν ξεπερνιούνται από τις επιλεκτικές και μεμονωμένες παρεμβάσεις, που μόνο στόχο έχουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας είναι τεράστιες και δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση της ΝΔ και το αθηνοκεντρικό κράτος το οποίο ενίσχυσε και μεγέθυνε ο κ. Καραμανλής, ποιό μπορεί να είναι το όφελος αν προωθηθεί μια αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη στο Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα.

4. Για το αναπτυξιακό έλλειμμα στο νομό Ηρακλείου, οι πολίτες φαίνεται ότι συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, κατά τη γνώμη σας, δεν σας έχουν «συγχωρήσει»;

Είναι αλήθεια ότι και το ΠΑΣΟΚ άργησε να αντιληφθεί στο σύνολό της αυτή την αναγκαιότητα κάλυψης του αναπτυξιακού ελλείμματος, παρά το ότι το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τα θεμέλια της αποκεντρωμένης διοίκησης της χώρας.
Η διόρθωση πλεύσης του ΠΑΣΟΚ που είχε αρχίσει με τη δεύτερη φάση της τρίτης προγραμματικής περιόδου, δεν έγινε αντιληπτή εξαιτίας της ταυτόχρονης αλλαγής της κυβέρνησης από τις πρόωρες εκλογές του 2004.
Ως γνωστόν, η πρώτη φάση είχε αναλωθεί στην προετοιμασία και τα μεγάλα έργα της χώρας που ήταν και η βασική εθνική προτεραιότητα του Γ’ ΚΠΣ.
Είναι όμως γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε δείγματα γραφής αυτής της νέας σωστής αντίληψης που είχε διαμορφώσει έστω και με καθυστέρηση, μετά από τις πιέσεις πολλών από μας.
Οι πολίτες που περίμεναν το δικό τους κόμμα να καλύψει το συντομότερο αυτό το έλλειμμα, ήταν οι περισσότερο δυσαρεστημένοι και δικαιολογημένα.
Το δυστύχημα όμως για όλους μας, είναι ότι τα πράγματα χειροτέρευσαν με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον και οι οπαδοί της, παρά τις επικοινωνιακές συσκοτίσεις που η ίδια επιχειρεί.

5. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κατήγγειλε την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά κρέατος, μετά τις σχετικές καταγγελίες των κτηνοτρόφων και από το νομό Ηρακλείου. Η παράταξή σας διαρκώς καταγγέλλει αντίστοιχα φαινόμενα, όμως δεν έχουμε ακούσει ακόμη την εναλλακτική πρότασή σας…

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε «την ανάγκη, φιλοτιμία» και απλά παραδέχτηκε αυτά που από πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ έχει καταγγείλει και στη Βουλή και παντού και που η κυβέρνηση δεν ήθελε να παραδεχτεί.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόταση που έχει κατατεθεί και στη Βουλή από τον Πρόεδρό μας και αναφέρεται κυρίως στη διαμόρφωση του πλαισίου που πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς και τους κανόνες και τις αρχές που πρέπει να τηρούνται για τον έλεγχο της αγοράς όχι βέβαια για τον περιορισμό της ελευθερίας αλλά της σωστής λειτουργίας της. Δεσπόζουσα θέση και καρτέλ, είναι καταστάσεις και φαινόμενα που μπορεί να χτυπηθούν, όπως μπορεί να επιβληθεί και ο υγιής ανταγωνισμός.
Οι κανόνες μπορούν να μπουν για να σταματήσει η ασυδοσία, το κράτος έχει τεράστιες δυνατότητες, αρκεί να θέλει να λειτουργήσει συντονισμένα και αποτελεσματικά και όχι για να ευνοεί κουμπάρους και ημέτερους, γιατί η επιλεκτική λειτουργία του κράτους διαμορφώνει ακόμη εντονότερο περιβάλλον ασυδοσίας.

6. Στα δικά μας και πάλι, κ. Στρατάκη. Είναι γνωστό ότι επί δικής σας υφυπουργίας στο Υπ. Μεταφορών, ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου, στο Καστέλι. Υπάρχει αισιοδοξία για το θέμα, δεδομένου ότι είναι ένα έργο που εξαγγέλθηκε δύο φορές, και επί ΠΑΣΟΚ κι επί ΝΔ, κι όμως, ακόμη δεν έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα.;

Η κατασκευή του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της Κρήτης και κυρίως της ενδοχώρας και του νότου.
Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει χθες, όπως λέμε, και προσωπικά χαίρομαι γιατί επί των ημερών μου στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, παρά τις όποιες αντιδράσεις, έγινε κατορθωτό να δρομολογηθεί αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη για την Κρήτη και το νομό Ηρακλείου.
Στεναχωριέμαι, όμως, γιατί τέσσερα χρόνια μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και το μόνο που γίνεται είναι η εξαγορά χρόνου μέσα από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις και εξαγγελίες, ακόμη και από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Οι πάντες γνωρίζουν πλέον ότι το έργο μπορεί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
Το έργο του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι θα γίνει, γιατί αποτελεί προϋπόθεση της συνέχειας ύπαρξης του τουρισμού στην Κρήτη αλλά και της παραπέρα ανάπτυξής του, ακόμη και αν ο χρόνος που αγοράζει η κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγεί στην κατασκευή του από το ΠΑΣΟΚ που το ξεκίνησε.

7. Απορία των πολιτών, κυρίως στο νότο του νομού Ηρακλείου, είναι εάν τελικά θα γίνει το λιμάνι στο Τυμπάκι και κατά πόσο θα βοηθήσει ένα τέτοιο έργο, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες, που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί, για την ανάπτυξη του νομού. Είστε υπέρ της κατασκευής ενός τέτοιου «διαμετακομιστικού» κέντρου;

Την αντίθεσή μου για ένα λιμάνι που θα είναι «διαμετακομιστικό» κέντρο και θα εξυπηρετεί μόνο τα διεθνοποιημένα ασιατικά συμφέροντα, την έχω εκφράσει δημόσια και τεκμηριωμένα και με πολιτικά επιχειρήματα στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής.
Η νότια Κρήτη χρειάζεται θαλάσσια πύλη εισόδου που θα εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο συνδυασμών μεταφορών: Κεντρική Ευρώπη – Αδριατική – Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Κρήτη – Κύπρος – Μέση Ανατολή.
Η θαλάσσια πύλη απαιτεί ένα διεθνές λιμάνι, τουριστικό-επιβατικό και μεταφορικό που θα συνδέει επιπλέον την Ευρώπη με την Αφρικανική ήπειρο.
Το λιμάνι αυτό προβλέπεται στον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων και των οργάνων Δημοκρατικού Προγραμματισμού του νησιού και αυτό πρέπει να γίνει.

8. Στην κεντρική πολιτική επικαιρότητα….Υπάρχει ικανοποίηση μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, φέρουν την παράταξή σας να «ψαλιδίζει» τη διαφορά με τη ΝΔ;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καταρχήν την πτώση της ΝΔ σε πραγματικά πρωτοφανή επίπεδα για κυβέρνηση και μάλιστα σε τόσο λίγο διάστημα μετά τις εκλογές.
Απεικονίζουν βέβαια και τις αντιθέσεις που δημιούργησαν οι εσωκομματικές τριβές και οι υποβόσκουσες κρίσεις στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες καλλιεργούνταν με περισσή φροντίδα από πολλά κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η διαφορά από τη ΝΔ, όχι μόνο θα μηδενιστεί στο προσεχές διάστημα, αλλά θα αυξάνει προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, στο βαθμό που θα αυξάνει η συσπείρωσή μας γύρω από το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό μας, Γιώργο Παπανδρέου, και γίνεται ευρύτερα αντιληπτό ότι μοναδική επιλογή των πολιτών είναι η συντομότερη απαλλαγή από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας ενάντια στις επιλογές της ΝΔ που οδηγούν τους πολίτες και τη χώρα σε αδιέξοδο και η μεγαλύτερη συσπείρωσή μας, θα επιτρέψει να γίνει ευρύτερα γνωστή και κατανοητή από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Μόνο η μεγαλύτερη συσπείρωση και η γνωστοποίηση της κυβερνητικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνουν το περιβάλλον μιας γρήγορης ανατροπής των νεοσυντηρητικών επιλογών και της κυβέρνησης της ΝΔ.

9. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει υψηλό, διψήφιο, παρά την τελευταία κάμψη που καταγράφεται. Θεωρείτε ότι έχουν κάποια βάση τα περί…. απειλής, του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ή οι ψηφοφόροι σας που προσωρινά «μεταφέρθηκαν» κάπως πιο αριστερά, τώρα αποφάσισαν να επιστρέψουν;

Το ΠΑΣΟΚ δεν απειλείται από κανέναν, ιδιαίτερα από συγγενή κόμματα, γιατί οι απόψεις του είναι ισχυρές και η ιδεολογία που εκφράζει, αγγίζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Το ΠΑΣΟΚ απαρτίζουν στελέχη, οπαδοί, φίλοι, απλοί ψηφοφόροι, που ασκούν κριτική ως ενεργοί πολίτες και αυτό αποτελεί υγεία για τη δημοκρατική παράταξη.
Οι ιδεολογικές προσεγγίσεις που πρέπει να κυριαρχούν στο ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνονται και μέσα απ’ αυτές τις κριτικές γιατί προσδιορίζουν ποιά πρέπει να είναι η συνείδηση του προοδευτικού χώρου.
Όταν αυτή η συνείδηση διευρυνθεί, τότε διαμορφώνεται η ιδεολογική υπεροχή που αποτελεί τη βάση των πολιτικών που πρέπει να εφαρμοστούν σε κυβερνητικό επίπεδο και προσδιορίζουν και τις κομματικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι μπορούμε να εκφράσουμε και να υλοποιήσουμε αξιόπιστα τις προσδοκίες του συνόλου των προοδευτικών πολιτών, και μέρα με τη μέρα αυτό θα γίνεται περισσότερο ορατό, χωρίς να χρειαστεί να επενδύσουμε σε επικοινωνιακά πρότυπα, γιατί αυτά, ως γνωστόν, απλά εντυπωσιάζουν αλλά δεν διαμορφώνουν πολιτική συνείδηση.

10. Βλέπετε να πλησιάζει η ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα ξαναμπεί σε τροχιά εξουσίας ή, κατά τη γνώμη σας, αυτή η ώρα καθυστερεί πολύ… ακόμη;

Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα στην τροχιά της εξουσίας γι’ αυτό και η αντιπολίτευσή του ήταν και είναι υπεύθυνη χωρίς να είναι μόνο φωνή διαμαρτυρίας.
Ασκήσαμε και ασκούμε αντιπολίτευση τεκμηριωμένη και έντονη, που όσοι παρακολουθούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, το γνωρίζουν, αλλά το μαρτυρούν και τα υπάρχοντα στοιχεία που δεν μπορούν να κρυφτούν.
Όλο το διάστημα που μεσολάβησε από το 2004 μέχρι σήμερα και ήταν αρκετό, έγινε προσπάθεια από πολλές πλευρές, να πέσει το τραίνο του ΠΑΣΟΚ στον γκρεμό, όμως, παρά τις πιέσεις και την όποια οπισθοδρόμηση, το τραίνο έμεινε στην τροχιά του. Το συνέδριο έβαλε μπροστά τη μηχανή και όλοι ελπίζουμε στην ανάπτυξη μεγαλύτερων ταχυτήτων.
Προς την ίδια κατεύθυνση σπρώχνουν οι ανάγκες του λαού και τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σκληρή συντηρητική πολιτική που ασκεί και τις επιλογές της για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
Πιστεύω ότι, αφού τα χτυπήματα που δεχτήκαμε απ’ όλες τις πλευρές δεν ήταν θανατηφόρα, όπως πολλοί θα ήθελαν, τώρα νομοτελειακά η ώρα για να αναλάβουμε κυβερνητικές ευθύνες πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς.

11. Να αναφερθούμε στην υπόθεση του ΟΤΕ.Υπάρχει κάποια διαφορά που, και πολιτικά, να καταδεικνύεται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με συγκεκριμένη πρακτική πρόταση να κατατίθεται και άλλο αποτέλεσμα να δίνει, από αυτό που ακολουθεί η κυβέρνηση για την παραχώρηση του 20%;

Η κυβέρνηση της ΝΔ, καταρχήν άλλαξε το νόμο για να μπορεί να ξεπουλήσει συνολικά τον ΟΤΕ και τη Διοίκησή του (μάνατζμεντ).
Έβγαλε τους φραγμούς του 5%, ποσοστό πέραν του οποίου δεν μπορούσε να έχει ο ιδιώτης, και του 33% κάτω του οποίου δεν θα έπεφτε το Δημόσιο, και φτάσαμε στη συνέχεια να νομοθετεί η κυβέρνηση κόντρα στις δικές της αλλαγές, βάζοντας ως φραγμό το όριο του 20% για τους ιδιώτες προκειμένου να αποτρέψει δήθεν την κυριαρχία τους.
Ο στόχος ήταν και είναι να δώσει ολόκληρο τον ΟΤΕ σε συγκεκριμένα συμφέροντα γιατί δυστυχώς διακατέχεται απ’ αυτή τη λογική και αυτές τις επιλογές θέλει να υπηρετήσει, σε αντίθεση με ότι γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου κρατικές επιχειρήσεις όπως η γερμανική Deutsche Telecom, επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στους τομείς τους.
Η κυβέρνηση έχει ήδη πουλήσει το 5% των μετοχών του κράτους, οι οποίες έχουν κατέβει στο 28% και προτίθεται να πουλήσει και άλλο 3% μαζί με εκχώρηση της Διοίκησης για να επωφεληθεί ο ιδιώτης τη διαφορά της τιμής της μετοχή από τα 18€ που τα αγόρασε στα 26€ που θα πουλήσει επειδή παραχωρείται και η Διοίκηση.
Αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα και σκάνδαλο πρώτου μεγέθους υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων ημετέρων, τότε δεν αντιλαμβάνομαι τί άλλο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να αντιληφθούν οι πολίτες τις συνέπειες των επιλογών της και τις σκανδαλώδεις εξυπηρετήσεις της.
Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο σ’ αυτές τις επιλογές και κυρίως στην παραχώρηση της Διοίκησης, η οποία πρέπει να διατηρηθεί με κάθε τρόπο, γιατί ο ΟΤΕ είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος κερδοφόρος Οργανισμός, κάτοχος δικτύων που έχουν σχέση με την πρόοδο, την ασφάλεια και την προάσπιση της χώρας και δεν πρέπει να εκχωρηθούν σε κανέναν.
Αν η κυβέρνηση θέλει έσοδα μπορεί να τα πάρει απ’ αυτούς που απομυζούν καθημερινά τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και όχι ξεπουλώντας την περιουσία που ο λαός έφτιαξε με τον κόπο του, αφαιρώντας του και το δικαίωμα να κάνει κουμάντο στο δικό του σπίτι, με απρόβλεπτες συνέπειες.