Συνέντευξη του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Σοφ. Στρατάκη στην κα. Παππά 9/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Το ΠΑΣΟΚ ζητά πειθαρχική έρευνα για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρωμύλο Κεδίκογλου υπό αυτές τις συνθήκες ο μέσος πολίτης μπορεί να εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη.
2) Πιστεύετε ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας θ’ αντέξει μέχρι τις εκλογές
3) Η εκλογή Σαρκοζί στη Γαλλία δίνει ώθηση στην Κυβέρνηση Καραμανλή;

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1) Το ΠΑΣΟΚ ζητά την έρευνα για την περίπτωση του γιου του Προέδρου του Αρείου Πάγου, γιατί εκτιμά ότι η εντιμότητα και η ακεραιότητα των εκπροσώπων της δικαιοσύνης είναι πρώτης προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαριστεί και όχι να κουκουλωθεί. Ο παράνομος και εύκολος πλουτισμός δεν δικαιολογείται για κανένα.
Ο πολίτης, εάν δεν χυθεί άπλετο φως, δεν μπορεί να εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη και αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα για τον κορυφαίο θεσμό του κράτους.
Αν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει με διαφάνεια να αναδείξει όλες τις πτυχές των αρνητικών φαινομένων που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τότε η αμφισβήτηση θα κυριαρχεί και ο θεσμός θα φθίνει.
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι στην Κυβέρνηση το κουκούλωμα και η συγκάλυψη είναι η πρώτη γραμμή άμυνας.

2) Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, από τη στιγμή που δηλώνει ότι είναι φυλακισμένος και κάνει αγγαρεία μπορεί να κάνει τη δική του ηρωική έξοδο.
Σε διαφορετική περίπτωση, η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι η ΝΔ κάνει αγγαρεία στο σύνολό της και πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ο ελληνικός λαός να τους απαλλάξει από το βάρος και την «ποινή» που τους επέβαλε, δίνοντάς τους την πλειοψηφία.
Η ζημιά όμως έχει γίνει και θα χρειαστούν τομές σε βάθος για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας στους πολίτες όλης της χώρας.
Η αντοχή του κ. Πολύδωρα είναι συνδεδεμένη με την ευαισθησία του Πρωθυπουργού που έχει την ευθύνη αλλά περνά δυστυχώς την αντίληψη της ανεύθυνης λειτουργίας των Κυβερνητικών Οργάνων.

3) Η εκλογή Σαρκοζί στη Γαλλία και η επικράτηση των συντηρητικών δυνάμεων δείχνει ότι η ξενοφοβία και η απομόνωση επηρεάζουν τους πολίτες που καταφεύγουν στον αποκλεισμό των πολιτικών ανοικτών οριζόντων για τη λύση των προβλημάτων χωρίς την πυγμή του κράτους.
Οι πολιτικές Σαρκοζί, με βάση τις οποίες κέρδισε τις εκλογές, είναι σε πλήρη αντίθεση με πολλές από αυτές που έχει κατά καιρούς εκφράσει η ΝΔ και υποσχέθηκε προεκλογικά, έστω και αν στην πράξη εφήρμοσε όλες.
Επομένως, είναι λογικό να μην υπάρχει θετικός επηρεασμός αφού η προγραμματική έκφραση του κ. Σαρκοζί είναι διαφορετική από του κ. Καραμανλή.