Συνέχεια έργων ασυνέπειας

Αριθμός πρωτ: 5158
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Συνέχεια έργων ασυνέπειας.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνέπειας του Υπουργείου επιβεβαιώνει την συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους εκπαιδευτικούς, όπως ήδη έχω επισημάνει με τις 5158/01-12-05 και 7461/07-02-06 Ερωτήσεις μου.
Σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», η σχετική εγκύκλιος με τα προγράμματα επιμόρφωσης του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών εστάλη στα σχολεία μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα δε, η καθυστέρηση της ενημέρωσης για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις σχετικές προθεσμίες, όχι μόνο όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούσαν να δηλώσουν συμμετοχή ως επιμορφωτές, αλλά και όσοι ήθελαν απλά να παρακολουθήσουν προς ενημέρωσή τους.
Επιπλέον, η εγκύκλιος για τη συμμετοχή στελεχών της εκπαίδευσης σε σεμινάρια, που αφορούν στο δημόσιο μάνατζμεντ και διοργανώνονται από το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Κρήτης, στάλθηκε επίσης καθυστερημένα και συγκεκριμένα τρεις ημέρες αργότερα από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Οι αρμόδιοι φορείς κάνουν λόγο για προχειρότητα χειρισμών σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ζητούν για άλλη μία φορά ουσιαστική αντιμετώπιση και όχι εικονικές λύσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
1.Αν προτίθεται να ενεργήσει εφεξής με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σωστός σχεδιασμός και έγκαιρος προγραμματισμός στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών αλλά και στελεχών της εκπαίδευσης.
2. Αν προτίθεται να εισακούσει την απαίτηση των εκπαιδευτικών για ουσιαστική και όχι εικονική επιμόρφωση και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προς αντιμετώπιση του επίμαχου αυτού θέματος.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης