Κοινή Ερώτηση βουλευτών νομού Ηρακλείου: Συνέχιση λειτουργίας ΤΑΔ και ΕΤΑΔ Ν.Ηρακλείου με βάση τις εγκυκλίους που ίσχυαν στην έναρξη της σχολικής περιόδου

Αριθμός πρωτ: 8313
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/12/2010

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Συνέχιση λειτουργίας ΤΑΔ και ΕΤΑΔ Ν.Ηρακλείου με βάση τις εγκυκλίους που ίσχυαν στην έναρξη της σχολικής περιόδου.

Μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση έχει δημιουργηθεί στους μαθητές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και των Ειδικών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείων (ΤΑΔ-ΕΤΑΔ) του Νομού Ηρακλείου, από την αιφνιδιαστική αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας τους στο μέσον σχεδόν της σχολικής περιόδου.
Τα ΤΑΔ και ΕΤΑΔ του Ν.Ηρακλείου υπολειτουργούν εξαιτίας της πρόσφατης εγκυκλίου που άλλαξε τα δεδομένα και κυρίως γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό σε γυμναστές και προπονητές.
Σε μαζική γενική συνέλευση των γονέων που έγινε προπαραμονή των Χριστουγέννων, οι γονείς και οι μαθητές απαιτούν τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Η επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στα 53 από τα 58 Γραφεία Φυσικής Αγωγής είναι ένα πρώτο βήμα και σ’αυτά τα πλαίσια πρέπει άμεσα να καλυφθεί η ανάγκη λειτουργίας των ΤΑΔ και ΕΤΑΔ που τουλάχιστον στο Ηράκλειο έχουν να επιδείξουν σημαντικότατο έργο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ.Υπουργός
Αν προτίθεται άμεσα, την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, να προχωρήσει στην πλήρη στελέχωση με γυμναστές και προπονητές για τη σωστή λειτουργία των ΤΑΔ και ΕΤΑΔ, προκειμένου να επέλθει ηρεμία στους γονείς και τους μαθητές αλλά και για να συνεχίσουν οι μαθητές την εκπαιδευτική διαδικασία που τόσο πολύ έχουν αξιοποιήσει και τιμήσει μέχρι σήμερα.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατάκης Μανόλης
Αρναουτάκης Σταύρος
Παρασύρης Φραγκίσκος
Σκραφνάκη Μαρία
Κεφαλογιάννης Μανώλης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Αυγενάκης ΕλευθέριοςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ