Συνέχιση της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου-Λυκείου Πόμπιας ζητάει ο Μαν.Στρατάκης.


27/9/2011

Συνέχιση της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου-Λυκείου Πόμπιας ζητάει ο Μαν.Στρατάκης.

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με το αίτημα του Δήμου Φαιστού για τη συνέχιση της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου-Λυκείου Πόμπιας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή της Δημάρχου Φαιστού κ.Πετρακογιώργη:
“Σύμφωνα με την εγκύκλιο 62441/Γ4/1-6-2011, γίνεται κατανοητή η πρόθεση του Υπ.Παιδείας για αναβάθμιση των τμημάτων και επαρκή στελέχωσή τους.
Με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου, το Αθλητικό Λύκειο Πόμπιας πληροί όλες τις προδιαγραφές για να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς:
– Στη Β’ τάξη υπάρχει ο αριθμός των 12 φοιτούντων μαθητών που προβλέπεται.
– Στη Γ’ τάξη υπάρχει ο αριθμός 15 φοιτούντων μαθητών σύμφωνα με την εγκύκλιο.
– Στην Α’ τάξη εγγράφηκαν 18 συνολικά μαθητές, οι οποίοι είχαν εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν σε Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, αλλά δεν τους δόθηκε η δυνατότητα εξαιτίας των σχετικών ρυθμίσεων της εγκυκλίου.
Επειδή, το Λύκειο Πόμπιας αποτελεί έναν σημαντικό πόλο προσέλκυσης μαθητών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και συμβάλει στη λειτουργία άρτιων και οργανωμένων δομών.
Επειδή ο αριθμός των μαθητών καλύπτει τις προϋποθέσεις που τίθενται από την εγκύκλιο.
Επειδή το Λύκειο Πόμπιας διαθέτει υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που μπορούν να υποστηρίξουν την πλήρη λειτουργία Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης, ή οποιασδήποτε άλλης αναβαθμισμένης υποδομής.
Παρακαλούμε όπως διευκρινήσετε αν το Υπουργείο και η Περιφερειακή Δ/νση προτίθενται να συνεχίσουν τη λειτουργία των Τμημάτων στην αναβαθμισμένη τους μορφή και ζητούμε παράλληλα να υπάρξει μία μέριμνα για κατάλληλη αθλητική εκπαίδευση του σεβαστού αριθμού των 18 μαθητών της Α’ Λυκείου.
Μεταφέρωντας παράλληλα, την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, φορέων και εκπαιδευτικών, θεωρούμε τη συνέχιση λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Πόμπιας επιβεβλημένη, στο πλαίσιο προαγωγής του αθλητισμού και πολιτισμού και ζητούμε όπως μεριμνήσετε για αυτή”
, καταλήγει η επιστολή της Δημάρχου Φαιστού.