Σύνδεση παλαιάς οδού με το νέο άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά πριν την Αγ. Βαρβάρα

Αριθμός πρωτ: 8273
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Σύνδεση παλαιάς οδού με το νέο άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά πριν την Αγ. Βαρβάρα.

Η παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Σίβα – Αγ. Βαρβάρα του οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά, αν και έγινε τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του και πάλι δεν έγινε κατορθωτό να λυθούν επιμέρους λεπτομέρειες, όπως και η σύνδεση με την παλαιά εθνική οδό πριν την Αγ. Βαρβάρα.
Λίγες μόνο μέρες μετά τα εγκαίνιά του και την απόδοσή του σε χρήση, έχουν διαφανεί τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο σχεδόν των οικισμών του Δήμου Παλιανής, οι οποίοι αποκλείστηκαν στην κυριολεξία, αφού ο συνδετήριος κόμβος είναι μόνο από το ένα σημείο του παλαιού δρόμου (την αρχή) και όχι και στο τέλος, λίγο πριν την Αγία Βαρβάρα, ώστε οι οικισμοί Αυγενική και Βενεράτο να έχουν είσοδο αλλά και έξοδο.
Επειδή είναι αδιανόητο το παλαιό τμήμα της εθνικής οδού Ηράκλειο – Μεσσαρά να αχρηστευθεί, αφού κατά μήκος του υπάρχουν επιχειρήσεις αλλά και άλλες εγκαταστάσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν και ήδη άρχισαν να αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα.
Επειδή η διαδρομή αυτή θα πρέπει να παραμείνει σε χρήση για όσους ήθελαν να την ακολουθήσουν ως μία εναλλακτική διαδρομή, αλλά ακόμη και για τουριστικούς λόγους.
Επειδή η συνδετήριος αυτή θα εξυπηρετήσει και πολλούς άλλους οικισμούς, όπως τον Άγιο Θωμά και το Λαράνι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας αλλά και όλους σχεδόν τους οικισμούς του Δήμου Κόφινα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να συνδέσουν την παλαιά εθνική οδό Ηράκλειο – Μεσσαρά με τη νέα εθνική οδό στο σημείο συνάντησης του παλαιού με το νέο δρόμο πριν την Αγία Βαρβάρα, ώστε οι ενδιάμεσοι οικισμοί να μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και το παλαιό οδικό δίκτυο να μην αχρηστευθεί, αφού ήδη εξυπηρετεί αρκετές εγκατεστημένες λειτουργίες και δράσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης