Σύστημα αυτόματης προσέγγισης στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 13121
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Σύστημα αυτόματης προσέγγισης στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από τους ισχυρούς νοτιάδες και τα σύννεφα σκόνης από την Αφρική, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων και την ταλαιπωρία επιβατών και εργαζομένων.
Επειδή είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σύστημα αυτόματης προσέγγισης (ILS), στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, καθώς τα πρόσφατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, όχι μόνο από τους ισχυρούς νοτιάδες αλλά και τα πυκνά σύννεφα σκόνης, είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των πτήσεων.
Επειδή η υλοποίηση της κατασκευής του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στο Νομό Ηρακλείου και στην Κρήτη γενικότερα και θα λύσει πολλά από τα σημερινά προβλήματα, καθυστερεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα όλοι να μιλούν για μια χαμένη πενταετία υποσχεσιολογίας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί τουλάχιστον στις απαιτούμενες ενέργειες για την εγκατάσταση συστήματος αυτόματης προσέγγισης (ILS) στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης