Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Αριθμός πρωτ: 3076
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/12/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΘΕΜΑ: Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που καλούνται να καταβάλλουν φέτος οι πολίτες, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες κυρίως παλαιών αυτοκινήτων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσχέρεια για την αντικατάστασή τους.
Επίσης είναι γνωστό ότι για την περιφέρεια της χώρας και τις αγροτικές περιοχές δεν υπάρχει πρόβλημα τοπικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά μόνο το γενικότερο πρόβλημα προστασίας του Περιβάλλοντος, το οποίο όμως δεν αντιμετωπίζεται με τα αυξημένα τέλη αλλά με άλλες πολιτικές σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί ακόμη και αν τα αυτοκίνητα μεταπωληθούν από τη χώρα μας σε άλλες το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Επειδή αυτές οι αυξήσεις δεν αποπνέουν παρά μόνο την εισπρακτική λογική της προηγούμενης Κυβέρνησης η οποία δεν συνάδει με τις πολιτικές που το ΠΑ.ΣΟ.Κ θέλει να εφαρμόσει.
Επειδή οι πολιτικές αυτές έχουν διαμορφώσει κλίμα αγανάκτησης στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων χωρίς να ευθύνεται γι’αυτό η σημερινή Κυβέρνηση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ:
Οι κ.κ Υπουργοί:
Αν προτίθενται να τροποποιήσουν τα ποσά των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων σύμφωνα με πολιτικές που δεν θα στοχεύουν στην ενίσχυση των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά στην αξιοποίηση του αυτοκινήτου ως εργαλείου δουλειάς σε συνδυασμό με την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ