Τα σλόγκαν ως διέξοδος διαφυγής της Νέας Δημοκρατίας *

* του Μανόλη Σοφ. Στρατάκη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν.Ηρακλείου

Τα διαφημιστικά σλόγκαν της Νέας Δημοκρατίας και τα παραποιημένα διλήμματα, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές.
Είναι γεγονός και αποδεικνύεται καθημερινά ότι η ΝΔ, στον προεκλογικό αγώνα που μόλις άρχισε, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετάξει την μπάλα εκτός γηπέδου.
Αν και το Ευρωκοινοβούλιο στα πλαίσια της συναπόφασης για πάρα πολλά από τα θέματα της καθημερινότητας άρχισε να παίζει καθοριστικό ρόλο, εντούτοις, αυτοί που είχαν την πλειοψηφία τα τελευταία πέντε χρόνια, θέλουν να μην ασχοληθούν οι πολίτες με τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν.
Θυμίζει αυτή η επιλογή τη γνωστή μέθοδο του «στρίβειν διά του αρραβώνος» και αποτελεί κόλαφο για την πολιτική ζωή του τόπου και απλά επιβεβαιώνει την υποτίμηση από τη ΝΔ, όχι μόνο των πολιτών αλλά ακόμη και των φανατικών οπαδών της.
Η ΝΔ και το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα, αν και θιασώτες της νεοσυντηρητικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να μην αναφερθούν καθόλου σ’αυτές τις πολιτικές, εκτιμώντας ότι κάποιοι από τους πολίτες θα τις ξεχάσουν και θα πάνε εκδρομή ή τουλάχιστον δεν θα πάνε με πολύ θυμό στην κάλπη.
Πρέπει, όμως, να γνωρίζουν ότι «πλανώνται πλάνην οικτράν», γιατί οι πολίτες είναι υποψιασμένοι περισσότερο από ποτέ και έχουν αντιληφθεί και την ήττα των νεοσυντηρητικών επιλογών και την κατάρρευση της ιδεολογίας που θεοποιεί την αγορά, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα και ως λαός.
Τα επικοινωνιακά τερτίπια που εύκολα πλέον γίνονται αντιληπτά, δεν επηρεάζουν παρά μόνο τους αφελείς και αυτοί, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, λιγοστεύουν καθημερινά.
Ο κ.Καραμανλής και οι επιτελείς του, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκτρέψουν τη συζήτηση από τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, που πολλά απ’αυτά, προέρχονται όχι μόνο από τις πολιτικές της ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και από τις ταυτόσημες πολιτικές της Ε.Ε. αφού 22 από τις 27 χώρες έχουν κυβερνήσεις συντηρητικής κατεύθυνσης.
Μέχρι στιγμής, τα «πράσινα παπαγαλάκια» και η συντονισμένη προσπάθεια να προκύψει από το διαχρονικό δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ο χαρακτηρισμός των οπαδών της ΝΔ ως βαρβάρων, δείχνει για άλλη μία φορά την ανευθυνότητα του πρωθυπουργού και των επιτελών του.
Η συγκάλυψη από τον πρωθυπουργό οφθαλμοφανών λαθών και παραλείψεων που αδιαμφισβήτητα υπήρξαν, και για τα οποία έπρεπε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους πραγματικά ανήκουν, εντούτοις αποκρύπτονται, για να βγει αβίαστα το συμπέρασμα της πρωθυπουργικής συμμετοχής και συνενοχής στα σκάνδαλα και σε όσα τραγικά έχουν συμβεί τα οποία υποβαθμίζουν και απαξιώνουν συνολικά το πολιτικό μας σύστημα.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι θέλουμε και χρειαζόμαστε μια διαφορετική Ευρώπη απ’αυτή που έχουμε και ότι ψηφίζοντας για αυτήν την Ευρώπη, αποφασίζουμε για να δημιουργήσουμε το συντομότερο δυνατόν και την Ελλάδα που θέλουμε και όχι αυτή που έχουμε.
Το ΠΑΣΟΚ έχοντας επαρκή γνώση και θετικές εμπειρίες από το παρελθόν, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της συμμετοχής του Προέδρου μας Γιώργου Α. Παπανδρέου στην παγκόσμια προοδευτική πρωτοπορία ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποτελεί τη σημαντικότερη εγγύηση για να ωφεληθούμε ως χώρα και ως λαός σε μία άλλη πορεία προς το συμφέρον των πολλών και όχι των πολύ λίγων.
Η συμμετοχή όλων των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί υποχρέωση για τη χώρα και τις επόμενες γενιές, ανεξάρτητα αν κάποιοι λίγοι με τη στάση τους θα συμβάλλουν στην εδραίωση των πολύ μεγάλων συμφερόντων σε βάρος της πολιτικής.