Την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση της ερώτησης του Μανόλη Στρατάκη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Σχολείου12/1/2012

Την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση της ερώτησης του Μανόλη Στρατάκη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Σχολείου.

Την Τρίτη 17/1/12 το απόγευμα θα συζητηθεί η με αρ.πρωτ.1529/14-11-2011 Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος του ΟΣΚ για την κατασκευή του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) Ηρακλείου, θέμα που παίζει αποφασιστικό ρόλο στην παρουσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφορίων (ENISA).
Όπως αναφέρει ο κ.Στρατάκης, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 3/12/2010, της με αρ.πρωτ.273/30-11-2010 επίκαιρης ερώτησής του σχετικά με το ίδιο θέμα, η αρμόδια Υφυπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) είχε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς την Ε.Ε. για τη δρομολόγηση της κατασκευής του νέου κτιρίου του ΣΕΠ και είχε ρητά δεσμευτεί για έναν χρονικό ορίζοντα έναρξης των οικοδομικών εργασιών μέσα στο 2011.
Όμως, ενώ έχει περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος από την ολοκλήρωση της κτιριολογικής μελέτης, με βάση το χρονοδιάγραμμα, στις 1 Νοεμβρίου 2011 θα έπρεπε να είχε δημοπρατηθεί το έργο.
Αντίθετα, μέχρι σήμερα ο ΟΣΚ έχει καθυστερήσει υπερβολικά για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για το οποίο είχε δεσμευτεί και δεν έχει προβεί ακόμη στην προκήρυξη του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Επειδή, αυτή η κωλυσιεργία δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στο ήδη γνωστό κτιριολογικό πρόβλημα του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου.
Επειδή, η σωστή λειτουργία του ΣΕΠ είναι μία από τις βασικές υποχρεώσεις της Ελλάδας για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) στην έδρα του, το Ηράκλειο.
Επειδή, η όποια καθυστέρηση παρατηρείται, δίνει «νέα τροφή» στα απαράδεκτα σενάρια περί ακαταλληλότητας του Ηρακλείου ως έδρας του ENISA, ενθαρρύνοντας τους «γνωστούς-άγνωστους» υποκινητές τους, εντός και εκτός Ελλάδας.
Ερωτάται η κ.Υπουργός:
1) Πώς δικαιολογείται αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του νέου κτιρίου του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου
2) Εάν προτίθεται να δώσει τις απαραίτητες εντολές στον ΟΣΚ προκειμένου να «τρέξει» το εν λόγω χρονοδιάγραμμα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν και να αναπληρωθεί έτσι ο χαμένος μέχρι σήμερα χρόνος.