Την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση της ερώτησης του Μ.Στρατάκη για τους αξιολογητές-καταχωρητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

28/1/2012

Την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση της ερώτησης του Μ.Στρατάκη για τους αξιολογητές-καταχωρητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Την Τρίτη 31/1 το απόγευμα θα συζητηθεί στη Βουλή η με αρ.πρωτ.431/11-10-2011 Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη προς την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την πληρωμή των αξιολογητών και καταχωρητών στο Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) για τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-10.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην Ερώτησή του, οι σχεδιαστές-αξιολογητές που εργάστηκαν στο πρόγραμμα της ΠΔΣ δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, καθώς, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί κώλυμα για την πληρωμή τους, όπως παραδέχεται το Υπ.Παιδείας.
Το εν λόγω θέμα αφορά μερικές χιλιάδες άτομα σε όλη την επικράτεια τα περισσότερα των οποίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και, επειδή, όπως δρομολογήθηκε λύση για τους απλήρωτους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, απαιτείται να βρεθεί λύση και για αυτή την κατηγορία εργαζομένων.
Έτσι, η κ.Υπουργός Παιδείας καλείται να απαντήσει στο ερώτημα αν προτίθεται να επιταχύνει την εξεύρεση λύσης για την πληρωμή των σχεδιαστών-αξιολογητών που εργάστηκαν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη κατά τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-10.