Την Τρίτη στη Βουλή οι απαντήσεις για τις σκληρές τακτικές των τραπεζών σε βάρος της αγοράς.


20/11/2011

Την Τρίτη στη Βουλή οι απαντήσεις για τις σκληρές τακτικές των τραπεζών σε βάρος της αγοράς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αυτή την Τρίτη 22/11/2011 το απόγευμα (18:00) η συζήτηση στη Βουλή της με αρ.πρωτ. 64/3-10-2011 Ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τις σκληρές τακτικές των τραπεζών σε βάρος της αγοράς.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στρατάκης ζητάει από τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να “πιεστούν” οι τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, όπως ζητάει επανειλημμένως και ο εμπορικός κόσμος του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, είναι πλέον καθημερινές οι καταγγελίες πολλών μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου σχετικά με τη σκληρή τακτική που ακολουθούν οι τράπεζες σε βάρος τους, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας.
Μάλιστα, οι έμποροι του Ηρακλείου, σε πρόσφατη σύσκεψή τους κατήγγειλαν τις, εν μία νυκτί και μονομερώς, αλλαγές των όρων των δανείων που τους έχουν χορηγηθεί, με αποτέλεσμα την εχθρική από πλευράς τραπεζών αντιμετώπιση απολύτως φερέγγυων ως τώρα πελατών, που ουδέποτε έδωσαν δικαίωμα για να τους δημιουργείται ξαφνικά πρόβλημα ρευστότητας.
Έτσι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και η συνεχιζόμενη αρνητική στάση των τραπεζών για να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία, οδηγούν την αγορά σε κατάρρευση”.
Ο κ.Στρατάκης τόνιζει στην Ερώτησή του ότι σε περίοδο κρίσης, είναι ανάγκη να δείξουν οι τράπεζες το κοινωνικό τους πρόσωπο και να σταματήσουν τις αθέμιτες πρακτικές απέναντι σε πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ είναι γνωστό ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης μέχρι σήμερα ήταν προς την κατεύθυνση στήριξης των τραπεζών και τώρα ο εμπορικός κόσμος ζητάει ξανά την παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να σταματήσει να είναι έρμαιος των τραπεζικών οργανισμών.
Έτσι, ο κ.Υπουργός καλείται να απαντήσει, σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να «πιεστούν» οι τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία και να σταματήσουν τις αθέμιτες πρακτικές για τις οποίες τους καταγγέλουν οι έμποροι.