Τριτοκοσμικές εικόνες και μεγάλη ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης»

Αριθμός πρωτ: 11167
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Τριτοκοσμικές εικόνες και μεγάλη ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης».

Πριν καν αρχίσει καλά καλά η νέα τουριστική περίοδος έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πολλαπλά και συνήθη προβλήματα του αεροδρομίου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που επέλεξαν την Κρήτη να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή τους.
Αφενός, η ασφυκτικά περιορισμένη χωρητικότητα του αεροδρομίου και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και αφετέρου το προβληματικό επίπεδο λειτουργίας και εξυπηρέτησης, λόγω έλλειψης προσωπικού, ανάγκασαν τους επιβάτες να συνωστιστούν για ώρες, όρθιοι, στον έλεγχο εισιτηρίων και στην ανεπαρκέστατη αίθουσα αναμονής, τη στιγμή που δεν έχουν ακόμα αρχίσει οι μαζικές αφίξεις των επισκεπτών στο νησί.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων του «Ν.Καζαντζάκης», του δεύτερου σε κίνηση αεροδρομίου της χώρας και του πρώτου σε πτήσεις charters, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, μέχρι να κατασκευαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, έργο πνοής για το Νομό Ηρακλείου και για την Κρήτη γενικά.
Επειδή η δυσλειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες της Κρήτης και έχει αρνητικό αντίκτυπο στους αφικνούμενους τουρίστες.
Επειδή κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χώρο του «Ν. Καζαντάκης», ωστόσο η βέλτιστη απόδοση των παρεχομένων υπηρεσιών του αεροδρομίου δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι επιβάτες και να δυσφημείται η Κρήτη, εν όψει μάλιστα της νέας τουριστικής περιόδου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και η επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που παρατηρούνται προκειμένου να μη δυσφημείται η Κρήτη αλλά και η χώρα εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης