Τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας του 52ου Δημοτικού Σχολείου και του 61ου Νηπιαγωγείου στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 7645
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας του 52ου Δημοτικού Σχολείου και του 61ου Νηπιαγωγείου στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.

Έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης αντιμετωπίζουν το 52ο Δημοτικό Σχολείο και το 61ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή του Εσταυρωμένου Ηρακλείου.
Τα σχολεία βρίσκονται σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές του Ηρακλείου στην οποία όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παρουσιάζεται εκρηκτική αύξηση μαθητικού δυναμικού που θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν λειτουργήσει εκεί το νέο κτίριο του ΙΚΑ.
Οι 250 μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου και του 61ου Νηπιαγωγείου κάνουν μάθημα σε μισθωμένες και ακατάλληλες αίθουσες ισογείου πολυκατοικίας και παρακείμενους απαράδεκτους χώρους, παρά τις επίμονες εκκλήσεις γονέων και δασκάλων.
Επειδή αίτημα των κατοίκων στον Εσταυρωμένο είναι η αγορά του μοναδικού προσφερόμενου οικοπέδου στην περιοχή, στο οποίο μπορεί να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση των δύο σχολείων.
Επειδή τα κονδύλια που αποδόθηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για τη σχολική στέγη έχουν κυμανθεί τα τελευταία χρόνια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις κτιριακές ανάγκες του Νομού, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να λειτουργούν σχολεία, όπως το 52ο Δημοτικό Σχολείο και το 61ο Νηπιαγωγείο υπό τριτοκοσμικές συνθήκες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην αναγκαία επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για την αγορά και την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για το 52ο Δημοτικό Σχολείο και το 61ο Νηπιαγωγείο στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ