Τριτοκοσμική η κατάσταση του Γυμνασίου Βαγιονιάς Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 228
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Τριτοκοσμική η κατάσταση του Γυμνασίου Βαγιονιάς Ηρακλείου.

Τριτοκοσμική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο της Βαγιονιάς Ηρακλείου, αφού το οίκημα 1.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων που φιλοξενεί σήμερα συνολικά 50 μαθητές, εξυπηρετώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες έξι επιπλέον Δημοτικών Διαμερισμάτων, δεν συντηρείται.
Το κτίριο του Γυμνασίου έχει να βαφτεί περισσότερο από πέντε χρόνια, ενώ τα τοιχία που εκτείνονται σε μια περίμετρο 260 μέτρων έχουν να ασβεστωθούν δέκα χρόνια. Τα τρία γήπεδα και το σκάμμα που περιλαμβάνονται στα 3 στρέμματα του προαυλίου είναι επίσης εγκαταλελειμμένα, όπως και ολόκληρος ο περιβάλλοντας χώρος. Οι συνθήκες υγιεινής στις τουαλέτες είναι απαράδεκτες ενώ οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί πλήθος φθορών καθιστώντας το σχολείο έως και επικίνδυνο για τους μαθητές.
Επειδή το ηλικίας τριάντα ετών σχολικό συγκρότημα, το οποίο κτίστηκε από τις εισφορές των κατοίκων της Βαγιονιάς προκειμένου τα παιδιά τους να μην αναγκάζονται να κάνουν πολύωρες διαδρομές για να φοιτήσουν, χρήζει άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων.
Επειδή η κακή κατάσταση του σχολείου αποτελεί τροχοπέδη στην εκπαιδευτική διαδικασία,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να διαθέσει τα απαραίτητα πρόσθετα κονδύλια για την αποκατάσταση και τη συντήρηση όλων των χώρων του Γυμνασίου Βαγιονιάς Ηρακλείου, προκειμένου να αποτελέσει και πάλι έναν άρτιο και αξιοπρεπή χώρο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης