Υποβάθμιση των υπαλλήλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Αριθμός πρωτ: 12460
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση των υπαλλήλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Νομαχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, διαμαρτύρεται έντονα για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπαλλήλλων των ΟΤΑ Β’ βαθμού, καθώς παρά τις δεσμέυσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Εσωτερικών για εξομοίωσή τους με τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στις Περιφέρειες και στους Δήμους, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και η ψαλίδα των απολαβών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.
Με το πρόσφατο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους, χορηγήθηκε μηνιαία ειδική παροχή 450 έως 550 ευρώ σταδιακά από 1/1/2009 στους υπαλλήλους των Περιφερειών, αλλά και αυξήθηκαν οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, με τη χορήγηση των κατ’ αποκοπή εξόδων κίνησης.
Αντίθετα, οι Υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων λαμβάνουν μόνο το επίδομα των 50 ευρώ, το οποίο παραμένει καθηλωμένο από το 2001.
Επειδή το έργο που επιτελούν καθημερινά οι υπάλληλοι των ΝΑ είναι σημαντικό και αξίζει ανάλογης αμοιβής από την Πολιτεία.
Επειδή οι μισθολογικές ανισότητες δημιουργούν δημόσιους υπαλλήλους δύο ή και περισσότερων ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να μην διαμορφώνεται κράτος δικαίου.
Επειδή οι υπάλληλοι της ΝΑΗ είναι διατεθειμένοι να αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ.Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να αρθεί η μισθολογική ανισότητα των υπαλλήλων των ΝΑ, σε σχέση με τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στην ίδια περιοχή, και συγκεκριμένα σε πρωτοβάθμιους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες της χώρας.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης