Υπολειτουργία πρακτορείου ΔΕΗ στην πόλη του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 10424
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/5/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

ΘΕΜΑ: Υπολειτουργία πρακτορείου ΔΕΗ στην πόλη του Ηρακλείου.

Με παλαιότερες Ερωτήσεις μου (8883/27-10-08), είχα επισημάνει την αντίθεση των κατοίκων της πόλης του Ηρακλείου στο ενδεχόμενο κλεισίματος του μοναδικού πρακτορείου της ΔΕΗ στην πόλη, καθώς και τις συνέπειες από την πολιτική της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ να κλείνει καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών σε πολυπληθή κέντρα και σε ακριτικές περιοχές.
Το συγκεκριμένο πρακτορείο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου, προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια ταμειακές υπηρεσίες και εξυπηρετεί τα αιτήματα πολλών κατηγοριών πολιτών, όπως εμπόρων, συνταξιούχων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ελεύθερων επαγγελματιών.
Τώρα έχουν μείνει μόνο δύο υπάλληλοι οι οποίοι εισπράττουν μόνο πρωτότυπους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς να μπορούν να κάνουν άλλη εξυπηρέτηση στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να γίνονται αποδέκτες πολλών παραπόνων και ταυτόχρονα να υπάρχει μεγάλη δυσφορία των πελατών της ΔΕΗ.
Πρόσφατα έγινε ληστεία στο εν λόγω πρακτορείο με απώλειες για την επιχείρηση περίπου 60.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, η έλλειψη προσωπικού, οι συνθήκες εργασίας αλλά και η απουσία υπεύθυνου στο χώρο εργασίας του πρακτορείου, δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για τέτοιου είδους ενέργειες.
Επειδή, είναι αναγκαστική η μετάβαση των δημοτών στην περιοχή όπου βρίσκεται το κεντρικό πρακτορείο της ΔΕΗ στην περιοχή Τσαλικάκι του Δήμου Γαζίου, για να κάνουν τις συναλλαγές τους, ιδιαίτερα μετά τη λήξη των λογαριασμών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από άλλα εισπρακτικά κέντρα με τα οποία συνεργάζεται η ΔΕΗ.
Επειδή, δεν υπάρχει συγκοινωνία για τη μετάβαση στο χώρο της ΔΕΗ στον Δήμο Γαζίου, με αποτέλεσμα οι πολίτες που δεν έχουν δικό τους όχημα και οι ευπαθείς ομάδες πολιτών να μπαίνουν σε μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομικά έξοδα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στη Διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να διατηρήσει πρακτορεία εξυπηρέτησης των καταναλωτών, όπως είναι και το μοναδικό πρακτορείο της πόλης του Ηρακλείου, ώστε να προσφέρονται ποιοτικότερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες στους καταναλωτές και να μην δημιουργούνται προβλήματα στις συναλλαγές τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ