Υποστελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 9495
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Υποστελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου.

Ελλιπέστατη χαρακτηρίζεται η υφιστάμενη στελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, με αποτέλεσμα το λιγοστό προσωπικό να μην καθίσταται δυνατόν να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντα και στις αυξημένες ανάγκες της Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η προστασία των δασών, το Κτηματολόγιο κτλ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, οι καταγεγραμμένες ελλείψεις αφορούν σε 6 δασολόγους, 5 δασοπόνους, 12 δασοφύλακες, 1 τεχν. Τοπογράφος, 1 τεχνολόγος πληροφορικής, 1 σχεδιαστής ή τεχνικός δομικών έργων, 2 τεχνικούς οδηγούς, 3 διοικητικούς γραμματείς και 5 εργάτες για τη λειτουργία του δασικού φυτωρίου Φοινικιάς, του λιβαδικού φυτωρίου Τυμπακίου και της Ε.Κ.Π. Νήσου Δίας.
Επειδή σοβαρή παρακώλυση του σημαντικού έργου της υπηρεσίας θεωρείται και ο γηρασμένος, όπως χαρακτηρίζεται, στόλος των αυτοκινήτων της, του οποίου ο μέσος όρος ηλικίας είναι γύρω στα 20 έτη και επιβάλλεται η ανανέωσή του με την προμήθεια 4 ειδικών οχημάτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί στην επαρκή στελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ελλείψεις της Υπηρεσίας, καθώς και στην ανανέωση του γηρασμένου στόλου των οχημάτων της, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες ανάγκες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης