Υποστηρικτική επιστολή Μ.Στρατάκη για την υποψηφιότητα του Ηρακλείου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014


19/4/2011

Υποστηρικτική επιστολή (support letter) απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Κουράκη, σχετικά με την υποψηφιότητα της πόλης του Ηρακλείου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ.Στρατάκης:
“Η υποψηφιότητα Δήμου Ηρακλείου για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, έχει ασφαλώς μία μεγάλη δυναμική και αντικατοπτρίζει την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του Δήμου όσον αφορά τις πολιτικές για τη Νεολαία, με βάση τις πλούσιες δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.
Για το Ηράκλειο, το έμπειρο πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό μαζί με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών καθώς και οι πολλοί δραστήριοι φορείς του, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για να είναι μία πετυχημένη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.
Μάλιστα, το γεγονός ότι το 2014 έχει χαρακτηριστεί ως έτος «Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», με αφορμή τη συμπλήρωση 400 ετών από το θάνατο του σπουδαίου κρητικού ζωγράφου, ενισχύει την υποψηφιότητα του Ηρακλείου που είναι και η γενέτειρά του.
Ως ηρακλειώτης πολιτικός, δηλώνω ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου για να γίνει το Ηράκλειο η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014 και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί επάξια και με υπευθυνότητα στον σημαντικό ρόλο που θα του δοθεί, προς όφελος του κρητικού λαού και κυρίως του συνόλου της Νεολαίας.
Πιστεύω ότι επειδή οι παραπάνω απόψεις μου υιοθετούνται από το σύνολο των Ηρακλειωτών, θα γίνουν αποδεκτές και από όσους φέρουν την ευθύνη της τελικής απόφασης”.