Φράγμα Ασιτών-Πρινιά

Αριθμός πρωτ: 11953
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Φράγμα Ασιτών-Πρινιά.

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, προτείνει την ένταξη του φράγματος Ασιτών-Πρινιά, στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού με την υλοποίησή του όχι μόνο επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα αντιπλημμυρικής προστασίας του Ηρακλείου στην περιοχή Γιόφυρο, αλλά εξασφαλίζεται και η άρδευση και η προστασία από λειψυδρία των Δήμων Αγίας Βαρβάρας και Γοργολαϊνι.
Επειδή, σε Απάντηση της από 26-10-2007/1194 Ερώτησής μου για το ίδιο θέμα, το Υπουργείο τόνιζε ότι «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ολοκληρώσει την επικαιροποίηση της μελέτης και το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση, εφ’οσον βέβαια προηγηθεί η ένταξή του σε Πρόγραμμα της Περιφέρειας», χωρίς ωστόσο να έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να εντάξει το έργο κατασκευής του φράγματος Ασιτών-Πρινιά, στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να λυθούν και μερικά από τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής που έχουν προκύψει εξαιτίας της εγκατάλειψης της αμπελοκαλλιέργειας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης