Χορήγηση βεβαιώσεων αποδοχών χωρίς την απόδοση των αποδοχών στους ωρομίσθιους καθηγητές

Αριθμός πρωτ: 18478
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/5/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Χορήγηση βεβαιώσεων αποδοχών χωρίς την απόδοση των αποδοχών στους ωρομίσθιους καθηγητές.

Οι ωρομίσθιοι καθηγητές που είχαν προσληφθεί από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, παρά το ότι πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Το τραγικό είναι ότι τους δόθησαν οι βεβαιώσεις αποδοχών χωρίς να έχουν εισπράξει τις αποδοχές και το μόνο ποσό που ελπίζουν να εισπράξουν είναι ο επιστρεφόμενος φόρος.
Τα πενιχρά ποσά που τους χρωστάει το ελληνικό δημόσιο, δεν είναι γνωστό πότε θα τα εισπράξουν παρά τις ανάγκες που έχουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Επειδή το ελληνικό δημόσιο, λειτουργώντας μ’αυτόν τον τρόπο, κρατάει σε ομηρία τους καθηγητές, τους οποίους χρησιμοποιεί χωρίς να πληρώνει, αφού δεν έχουν περιθώρια αντίδρασης.
Επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών αυτής της κατηγορίας βρίσκονται σε κατάσταση πενίας, όπως δηλώνουν οι συνάδελφοί τους στο νομό Ηρακλείου, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό ιδιαίτερα σε μία περίοδο κρίσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να παρέμβει άμεσα προκειμένου να πληρωθούν οι ωρομίσθιοι καθηγητές οι οποίοι εργάζονται εδώ και 7 μήνες χωρίς να έχουν πληρωθεί.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης