Χρηματοδότηση δημοτικών σφαγείων

Αριθμός πρωτ: 5781
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση δημοτικών σφαγείων.

Το υψηλό κόστος λειτουργίας των τεσσάρων σφαγείων του νομού Ηρακλείου έχουν υποχρεώσει τους Δήμους Αρκαλοχωρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κόφινα και Μοιρών να στραφούν προς όλες τις κατευθύνσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Ηρακλείου γνωρίζοντας τις δυσκολίες αλλά και τις ανάγκες που καλύπτουν τα τέσσερα σφαγεία, ζητεί με επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τη χρηματοδότηση με 200.000 ευρώ του κάθε Δήμου που έχει σφαγείο, προκειμένου να καλύψει άμεσες και επιτακτικές ανάγκες.
Επειδή τα σφαγεία του νομού Ηρακλείου είναι από τα λίγα που λειτουργούν νόμιμα και σύμφωνα με προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα έχουν πρόσθετα έξοδα και ταυτόχρονα οι Δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ενώ καλύπτουν τεράστιες ανάγκες του νομού και της Κρήτης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εαν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της ΤΕΔΚ Νομού Ηρακλείου και να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 200.000 ευρώ καθ’ έναν από τους τέσσερεις Δήμους του νομού Ηρακλείου, Αρκαλοχωρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κόφινα και Μοιρών, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σφαγεία τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης