Χρηματοδότηση συντήρησης Οδικού Δικτύου Δήμου Βιάννου

Αριθμός πρωτ: 6100
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση συντήρησης Οδικού Δικτύου Δήμου Βιάννου.

Αίτημα του Δήμου Βιάννου που χρήζει άμεσης λύσης είναι η αναβάθμιση και συντήρηση των επαρχιακών και δύσβατων σε πολλές περιπτώσεις δρόμων του Δήμου, οι οποίοι εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Βιάννου ζητά τη διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Κερατόκαμπος – Τέρτσα, ο οποίος θα βοηθήσει ποικιλότροπα την ανάπτυξη της περιοχής, αφού είναι ο μοναδικός παραλιακός οδικός άξονας. Τη διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από τα όρια του Δήμου δυτικά έως τη Μάρθα, καθώς είναι επικίνδυνος και σχεδόν αδιάβατος. Την ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου δρόμου Αγία Μονή – Κερατόκαμπος και Ψαρή Φοράδα – Μιχαήλ Αρχάγγελος και τη συντήρηση των κάθετων δρόμων του Δήμου, οι οποίοι επίσης χρήζουν παρεμβάσεων.
Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση έργων που συμβάλλουν στη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος του Δήμου πρωτίστως για την αποτροπή τροχαίων δυστυχημάτων,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται και με ποιο χρονοδιάγραμμα να χρηματοδοτήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου προκειμένου να συντηρηθεί και αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου, το οποίο χρήζει άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης