Χρηματοδότηση του έργου αναστήλωσης του Αγίου Πέτρου

Αριθμός πρωτ: 498
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση του έργου αναστήλωσης του Αγίου Πέτρου.

Την ανάγκη χρηματοδότησης από το υπουργείο πολιτισμού για την ολοκλήρωση του έργου αναστήλωσης του ναού του Αγίου Πέτρου επισημαίνει με επιστολή του ο δήμαρχος Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την επιστολή του δημάρχου το έργο της αναστήλωσης αποτελεί μια εντυπωσιακή εργασία που θα αποδώσει στη πόλη του Ηρακλείου και τους κατοίκους της ένα λαμπρό στοιχείο της πολιτιστικής του κληρονομιάς που για να είναι όμως ολοκληρωμένη θα πρέπει να συμπληρωθεί και με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να αποκτήσει ο ναός ασφαλή και εύκολη πρόσβαση και κίνηση των επισκεπτών του αλλά και τη προστασία του κτιρίου από τα όμβρια ύδατα.
Επειδή, ο ναός αυτός βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου και ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης που για καιρό παρέμενε εγκαταλελειμμένο.
Επειδή, το έργο της αναστήλωσης του ναού θα παραμείνει ατελές χωρίς τη χρηματοδότηση του υπουργείου.
Επειδή, με την ολοκλήρωσή του το έργο αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξης πολλών τουριστών στη πόλη του Ηρακλείου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:

Εάν προτίθεται χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του έργου της αναστήλωσης του ναού του Αγίου Πέτρου, που αποτελεί σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών για τη πόλη του Ηρακλείου, προκειμένου να μην παραμείνει ημιτελές.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ