Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση μεγάλου τμήματος στα νότια του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 15056
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/2/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση μεγάλου τμήματος στα νότια του Νομού Ηρακλείου.

Με την Ερώτησή μου 7673/7-5-07 είχα επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ορεινές περιοχές στις παρυφές του Ψηλορείτη, καθώς ενώ καταβάλλουν τις εισφορές στην ΕΡΤ, εντούτοις δεν είχαν ούτε έχουν καμιά πρόσβαση στα κρατικά τηλεοπτικά μέσα.
Στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρονταν ότι «Η ΕΡΤ πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με την ενδεχόμενη εγκατάσταση επιμέρους τοπικών αναμεταδοτών, στα σημεία που θα κριθούν απαραίτητα για την κάλυψη της περιοχής».
Ωστόσο πολλά χωριά στα νότια του Νομού Ηρακλείου δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα κρατικά κανάλια καθώς δεν υπάρχει αναμεταδότης της ΕΡΤ που να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή, ενώ καταβάλουν κανονικά τις εισφορές προς την ΕΡΤ, διαμέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Επειδή μετά τις παρακλήσεις των τοπικών φορέων, στάλθηκε συνεργείο της ΕΡΤ, προκειμένου να εκτιμήσει εάν και κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης αναμεταδότη, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει απάντηση, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι της περιοχής καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους.
Επειδή είναι χωρίς αντίκρισμα οι εισφορές που πληρώνουν οι κάτοικοι προς την ΕΡΤ και επιπλέον αναγκάζονται να πληρώνουν, όσοι εξ αυτών μπορούν, συνδρομητικά κανάλια προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των κρατικών καναλιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την εγκατάσταση αναμεταδότη ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο είναι αυτό εφικτό , προκειμένου να ικανοποιηθεί το δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων να έχουν πρόσβαση στην κρατική τηλεόραση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης