Ψηφιακή Δράση: Δες την Ψηφιακά

Αριθμός πρωτ: 1831
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/7/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ψηφιακή Δράση: Δες την Ψηφιακά.

Με επιστολή της προς το Υπ.Παιδείας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) ζητά τη θεσμοθέτηση ξεχωριστού ποσοστού 10% επί των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι να είναι δικαιούχοι της δράσης «Δες την Ψηφιακά».
Ως γνωστόν, η εν λόγω δράση επιδοτεί την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές σε ποσοστό 25% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Επειδή, πρόσφατα δόθηκε δικαίωμα συμμετοχής και στους φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων.
Επειδή είναι ανάγκη όλοι οι φοιτητές να προμηθευτούν φορητούς υπολογιστές αλλά επιπλέον οι πολύτεκνοι χρίζουν της ειδικής φροντίδας του κράτους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να θεσμοθετηθεί τουλάχιστον ειδικό ποσοστό επί των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που να είναι δικαιούχοι της δράσης «Δες την Ψηφιακά» για την απόκτηση προσωπικού φορητού υπολογιστή.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης