Άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3298
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. στο Νομό Ηρακλείου.

Άμεση και επιτακτική κρίνεται η αντικατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων στο πολυδύναμο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Ηρακλείου, αφού σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες από τα εννέα οχήματα που διαθέτει το σώμα, τα επτά κρίνονται ακατάλληλα αφού το καθένα έχει καταγράψει από 400.000 έως 600.000 χιλιόμετρα.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες αναφορές που έχουν γίνει από τους διοικητές των υπηρεσιών, το Υπουργείο το μόνο το οποίο επικαλείται είναι η οικονομική δυσχέρεια και αδιαφορεί επιδεικτικά για ένα σοβαρό θέμα, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιακών αναγκών όσο και σε επίπεδο ασφάλειας των ίδιων των αστυνομικών.
Επειδή το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου αποτελεί μια από τις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες σε επιχειρησιακό επίπεδο και επιβάλλεται τα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιούνται καθημερινά στις περιπολίες και ενίοτε σε καταδιώξεις να είναι σε άριστη κατάσταση.
Επειδή απαιτείται ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. να γίνει σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου που είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια όχι μόνο των πολιτών αλλά και η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί στην αντικατάσταση, και πότε, των υπηρεσιακών οχημάτων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες του νομού, όπου κρίνεται άμεση και επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασής τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης