Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, κατάθεσε Ερώτηση προς τον Υπ. Πολιτισμού σχετικά με τη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Ηράκλειο

Αριθμός πρωτ: 3299
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Πίστα μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Ηράκλειο.

Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη διαμόρφωση του αναγκαίου νομικού πλαισίου για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίων, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση κατασκευής της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ηράκλειο.
Ως γνωστόν, και κατόπιν πρωτοβουλίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, επισκέφτηκε το Ηράκλειο η εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αγώνων Αυτοκινήτων, προκειμένου να συντάξει σχετική τεχνική έκθεση για τη δημιουργία της πίστας στην περιοχή Γουβών του Ηρακλείου.
Το Ηράκλειο διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Ελλάδας που διεκδικούν τη δημιουργία της πίστας αγώνων αυτοκινήτου, καθώς τέτοια πίστα έχει προβλεφθεί στο Χωροταξικό Σχέδιο της Κρήτης και επιπλέον υπάρχουν υποδομές διαμονής σε πολύ μικρότερη απόσταση από την προβλεπόμενη των 50 χλμ., Αεροδρόμιο, Λιμάνι, οδικοί άξονες αλλά και κοινωνική αποδοχή από τοπικούς φορείς.
Επειδή η κυβερνητική υποστήριξη έχει καθοριστική σημασία στη λήψη της απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αγώνων Αυτοκινήτων.
Επειδή κατά τη συζήτηση στη Βουλή της 3244/10-10-05 σχετικής με το θέμα Ερώτησής μου, είχατε δεσμευτεί ότι, εφόσον υπάρξουν τα προαπαιτούμενα στοιχεία , η Κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε προσπάθεια επενδυτικού, τουριστικού και αθλητικού χαρακτήρα.
Επειδή οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, με δεδομένο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής που συγκεντρώνει η περιοχή Γούβες Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Με ποιο χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιλογή της περιοχής κατασκευής του αυτοκινητοδρομίου, καθώς το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων του Ηρακλείου είναι μεγάλο και γίνονται συστηματικά οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)