Κενά σε θέσεις καθηγητών πληροφορικής και διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Στρατάκη, προς την Υπ. Παιδείας.


Αριθμός πρωτ: 168
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Κενά σε θέσεις καθηγητών πληροφορικής και διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

Η προκήρυξη 10Π/2006, σχετικά με την πλήρωση 6.888 θέσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2007-2008 και 2008-2009, δεν προκηρύσσει καμία απολύτως θέση για τους κλάδους Πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20 του Υπουργείου.
Το γεγονός αυτό είχαν καταγγείλει με Υπόμνημά τους προς το Υπουργείο η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας και ο Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής.
Όπως είχαν έγκαιρα επισημάνει οι επαγγελματικές ενώσεις των αποφοίτων πληροφορικής του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα, είναι παράλογο από τη μια πλευρά να γίνονται εκατοντάδες διορισμοί αποφοίτων Πληροφορικής στην εκπαίδευση για εφέτος και από την άλλη να μην γίνεται κανένας για τα επόμενα δύο έτη.
Επειδή ο ψηφιακός αναλφαβητισμός των Ελλήνων μαθητών πρέπει να καταπολεμηθεί, το Υπουργείο όμως δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επειδή η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας και ο Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει προσδιορισμός των πραγματικών κενών σε θέσεις Καθηγητών πληροφορικής και να προκηρυχθούν οι θέσεις, αφού προηγουμένως δοθεί η δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20, οι οποίοι δεν διαθέτουν βασικό τίτλο σπουδών στην Πληροφορική, να μεταταχθούν στους κλάδους του βασικού τους πτυχίου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται και με ποιον τρόπο να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής, προκηρύσσοντας τις απαιτούμενες θέσεις καθηγητών πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παρέχοντας τη δυνατότητα να δώσει εντολή να γίνουν γνωστές οι κενές θέσεις στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για να διέπονται από διαφάνεια οι σχετικές διαδικασίες των μεταθέσεων και αποσπάσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)