Πολιτικο-εορταστική εκδήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη.

4 Ιανουαρίου 2007

Εντυπωσιακή από πλευράς συμμετοχής ήταν η πολιτικο-εορταστική εκδήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη.

Οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των φορέων του νομού και πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στον Θεατρικό Σταθμό ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Βουλευτή.

Οι καλεσμένοι του κ. Στρατάκη αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, συζήτησαν για την πολιτική επικαιρότητα και παρακολούθησαν μια σύντομη και εφ’ όλης της ύλης ομιλία του βουλευτή περί των πολιτικών εξελίξεων.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Στ. Ματζαπετάκης, ο Ευρωβουλευτής κ. Στ. Αρναουτάκης, η Νομάρχης Ηρακλείου κα. Β. Σχοιναράκη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκης, και όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι του νομού, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νομού, ο Γραμματέας και στελέχη της Περιφερειακής Επιτροπής, και ο Γραμματέας και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση…

Στην ομιλία, την οποία προλόγισε ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Τσικνάκης, ο κ. Στρατάκης έκανε μια σφαιρική αναφορά στα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την εγρήγορση που οφείλουν να έχουν οι πολίτες, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της κατηφορικής πορείας των τελευταίων τριών χρόνων στην οποία έχει οδηγήσει η πολιτική της Κυβέρνησης.

Μεταξύ των άλλων, ο κ. Στρατάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι βιώνουμε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών χωρίς πυξίδα και όραμα για το αύριο, ενώ η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αμήχανη παρακολουθεί τις εξελίξεις. Το αγροτικό εισόδημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, παρουσιάζει σημαντική μείωση, ενώ ο δείκτης τιμών στα είδη που καταναλώνουν οι πολλοί και τα χαμηλά εισοδήματα (τρόφιμα, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, ένδυση/ υπόδηση) αυξάνεται πολύ περισσότερο από τον μέσο πληθωρισμό.

«Η επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα επιδεινώνεται σημαντικά. Η επιχειρούμενη αδιέξοδη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση υποβάθμισε ουσιαστικά το εκπαιδευτικό σύστημα με τη μείωση των δαπανών για την παιδεία. Παράλληλα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας απαξιώνεται και τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος μετατίθενται στο μέλλον. Τα εισοδήματα των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πλήττονται καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αρχίζει ο καινούργιος χρόνος και το μόνο παρήγορο είναι ότι είναι χρόνος απολογισμού και καταλογισμού ευθυνών, αφού έτσι κι αλλιώς είναι προεκλογική χρονιά, επεσήμανε ο κ. Στρατάκης.

« Ο πολίτης θα κληθεί να κρίνει και να συγκρίνει προκειμένου να κάνει την επιλογή του, έχοντας μπροστά του για να διαλέξει. Από την μία την ανασφάλεια, την διεύρυνση της φτώχειας, το αυταρχικό κράτος και τη συσσώρευση υπέρ των ολίγων σε βάρος των πολλών ως αποτέλεσμα μιας διακυβέρνησης χωρίς όραμα και σχέδιο αλλά και μιας λειτουργίας με βάση μόνο επικοινωνιακούς όρους.
Βέβαια δεν κάνω καμία αναφορά στην εύκολη λύση που είναι η άρνηση και η αποχή που όμως δεν αποτελεί υπεύθυνη και αγωνιστική επιλογή, αλλά επιλογή υπεκφυγής, έλλειψης θάρρους και απελπισίας. Γι αυτό από την άλλη μεριά διακρίνω τον άλλο δρόμο που εγγυάται στην πράξη η Δημοκρατική Παράταξη με την τεράστια θετική συμβολή της μέχρι σήμερα στο γίγνεσθαι της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας και του ΠΑΣΟΚ ως κύριου εκφραστή της τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.
Ο άλλος αυτός δρόμος που εγγυάται μια δίκαιη κοινωνία οπλισμένη με γνώση, άρα δύναμη, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της συγκυρίας. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου αυτόν το δρόμο προσπαθεί να χαράξει μαζί με το λαό για το λαό. Τα προγραμματικό συνέδριο που έχουμε εξαγγείλει θα κινηθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τη δημόσια διαβούλευση και τις πολιτικές θέσεις των οργάνων του κινήματος.
Οι θέσεις μας για πολλά από τα μεγάλα θέματα, όπως της παιδείας, με την αύξηση των δαπανών στο 5% του ΑΕΠ και τη διάθεση του 40% των πόρων του Δ΄ ΚΠΣ, το ασφαλιστικό σύστημα, την ανάπτυξη, την ανεργία και τις δημόσιες επενδύσεις έχουν διατυπωθεί από τον Πρόεδρό μας και είναι καταγραμμένες, θα εξειδικευθούν δε ακόμα περισσότερο στην πορεία για το προγραμματικό συνέδριο, προκειμένου να γίνουν κτήμα όλων των πολιτών. Εμείς εκτιμούμε ότι οι πολίτες τρία χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές έχουν μέτρο σύγκρισης και μπορούν να κρίνουν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα χωρίς ίχνος υπερβολής.
Οι δικαιολογίες που προβάλλονται για την κατάσταση της οικονομίας αποτελούν μόνο το πρόσχημα υπεκφυγής από τις δεσμεύσεις αλλά και για να συκοφαντήσουν το ΠΑΣΟΚ, γιατί έτσι νομίζουν θα αποφύγουν την κριτική αγνοώντας ότι κάνουν κακό στη χώρα και ζημιώνουν τους πολίτες. Η ακύρωση στην πράξη της επονομαζόμενης απογραφής από την ίδια την Ε.Ε. αλλά και η αναπόφευκτη επιβληθείσα στη συνέχεια επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, ζημίωσε τη χώρα όχι μόνο σε κύρος αλλά σε κονδύλια και πόρους από το Γ΄ ΚΠΣ, σε βάρος 200 και πλέον έργων που στην πράξη δεν θα γίνουν ή αν θα γίνουν θα είναι σε βάρος όσων πρέπει να γίνουν από το Δ΄ ΚΠΣ.
Η στασιμότητα στον τομέα των δημοσίων έργων ακόμα και από αυτά που ήταν σχεδόν τελειωμένα πριν τρία χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά και τα περιορισμένα κονδύλια από το Δ΄ ΚΠΣ για την περιφέρεια της Κρήτης, επιβεβαιώνουν την ανικανότητα διαχείρισης των μεγάλων θεμάτων που αφορούν τη χώρα, από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και την ανεπάρκειά του να πετύχει για τη χώρα όσα ο ίδιος διατυμπάνιζε ότι θα κέρδιζε με την προσωπική του συμμετοχή στα όργανα της Ε.Ε, που μόνο ως προεκλογική υπόσχεση έχει καταγραφεί. Αν και οι μέρες είναι γιορτινές και πρέπει να είμαστε περισσότερο νηφάλιοι και χαλαροί, οι κυβερνώντες προσπαθούν με κάθε τρόπο να θυμίζουν την ανεπάρκειά τους, είτε με τη μη καταβολή των επιδοτήσεων σε χιλιάδες παραγωγούς, είτε με την αύξηση της εγκληματικότητας, είτε με την ακρίβεια που καλπάζει αλλά και με την ανεύθυνη αιτιολογία ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο ανεύθυνος άρχων. Πολλά από τα κεντρικά ΜΜΕ, με τα όποια συμφέροντα είναι πίσω απ’ αυτά, και οι δημοσκοπήσεις, προσπαθούν να διαμορφώσουν αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία με αποτέλεσμα να την επηρεάσουν, διαμορφώνοντας κλίμα απελπισίας και αδιαφορίας ώστε οι πολλοί να βγουν από το παιγνίδι της επιλογής.
Το φάρμακο και η λύση σε αυτή την αδράνεια είναι η εγρήγορση των σκεπτόμενων πολιτών, η συμμετοχή και η αγωνιστικότητα των νέων ανθρώπων, γιατί έτσι μόνο η κοινωνία θα κατανοήσει και θα ενεργοποιηθεί προκειμένου να πετύχει την ανατροπή από την κατηφορική πορεία στην οποία μας οδηγεί η κυβέρνηση με τις επιλογές της ».

Τέλος, ο κ. Στρατάκης ευχήθηκε να έχουν όλοι οι πολίτες μια καλή χρονιά με δυναμισμό και όρεξη για δουλειά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία, αλλά και καλή διάθεση για προβληματισμό, ώστε να μην αφήσουμε να κυριαρχήσουν μικροκομματικές λογικές που ζημιώνουν τη χώρα και τους πολίτες.