Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την προβολή του ελληνικού κρασιού

Αριθμός πρωτ: 8757
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την προβολή του ελληνικού κρασιού.

Στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και Αμπέλου (ΕΔΟΑΟ), τέθηκε η ανάγκη σχεδιασμού εθνικής στρατηγικής για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού.
Δεδομένου ότι, συνολικό ποσό 4 εκατ. ευρώ θα διατεθεί την προσεχή πενταετία μέσω της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς κρασιού για την εφαρμογή μιας εθνικής στρατηγικής για την προώθηση των ελληνικών κρασιών στη διεθνή αγορά, απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων του αμπελοοινικού κλάδου στη διαδικασία διαμόρφωσης μιας κοινής στρατηγικής, προκειμένου να μη χαθεί μια σημαντική ευκαιρία.
Επειδή είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της χρηματοδότησης, προκειμένου τα κρασιά της Κρήτης και ολόκληρης τη χώρας να αποκτήσουν μια σημαντική εμπορική προοπτική,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει προκειμένου να σχεδιαστεί μια ενιαία εθνική στρατηγική για την προώθηση και προβολή των ελληνικών κρασιών αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση που παρέχεται στη χώρα μας στα πλαίσια της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς του κρασιού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης