Ανάγκη ενίσχυσης Αστυνομικού Σταθμού του Δήμου Ζαρού

Αριθμός πρωτ: 7470
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη ενίσχυσης Αστυνομικού Σταθμού του Δήμου Ζαρού.

Την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού του Δήμου Ζαρού με επιπλέον προσωπικό για τη συνεχή αστυνόμευση της περιοχής όλο το εικοσιτετράωρο ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας των τελευταίων χρόνων.
Τρεις μόλις αστυνομικοί στελεχώνουν τον Αστυνομικό Σταθμό Ζαρού, τα καθήκοντα των οποίων δεν περιορίζονται στα όρια του Δήμου Ζαρού αλλά καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες μιας πολύ μεγάλης περιοχής 7000 κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων και του Δήμου Ρούβα και τμήματος του Δήμου Τυμπακίου, ενώ εκτελούν υπηρεσίες στο Α.Τ. Μοιρών.
Επειδή η εγκληματικότητα στην περιοχή αυξάνεται δυστυχώς καθημερινά, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους.
Επειδή η έλλειψη αστυνόμευσης ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες έχει αποθρασύνει τους αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή.
Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαρού με επανειλημμένες αποφάσεις του έχει κάνει γνωστό το πρόβλημα στις αρμόδιες υπηρεσίες παρ’ όλα αυτά καμία απόφαση δεν έχει παρθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την επίλυσή του,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να προβεί στην άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού του Δήμου Ζαρού με επιπλέον προσωπικό, πάγιο αίτημα τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης