Αναγκαίες επισκευές στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πόμπιας

Αριθμός πρωτ: 14696
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/2/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Αναγκαίες επισκευές στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πόμπιας.

Υψηλός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος παρουσιάστηκε στο σχολείο που στεγάζεται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πόμπιας, καθώς η εσωτερική σκάλα του κτιρίου παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει.
Όπως επισημαίνεται από τους εκπροσώπους του σχολείου, δεν ενδείκνυται η χρήση μεταλλικών υποστηριγμάτων της σκάλας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος στους μαθητές του σχολείου, αλλά η ποιο ενδεδυμένη και ασφαλής λύση είναι η τοποθέτηση μεταλλικής σκάλας, η οποία θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί άμεσα, αφού η κατασκευή τσιμεντένιας απαιτεί το κλείσιμο του σχολείου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επειδή το σχολείο καλύπτει μόνο τις λειτουργικές δαπάνες και δεν έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των επισκευών που απαιτούνται.
Επειδή πρόκειται για ένα θέμα ασφάλειας των μαθητών και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, καθώς πρόκειται για τη μοναδική είσοδο και έξοδο των μαθητών και καθηγητών στον όροφο του σχολείου και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι πλέον μεγάλος.
Επειδή ο Δήμος Μοιρών αδυνατεί εξ’ ιδίων να προβεί στη συντήρηση όλων των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να προβούν άμεσα στην χρηματοδότηση του Δήμου Μοιρών Νομού Ηρακλείου για την κάλυψη των επισκευαστικών εργασιών που απαιτούνται.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης